Az NVB visszadobta a Karácsony által kezdeményezett Fudan-népszavazást
2021. július 30. 17:58

A főpolgármester a péntek délelőtti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Nemzeti Választási Bizottság egyelőre visszadobta az általa kezdeményezett népszavazási kérdéseket.

Karácsony még májusban kijelentette, hogy ha a kormány nem lép vissza a Fudan-ügytől, akkor kész lefújni az atlétikai világbajnokságot is.

Ezután hiába tartott Palkovics László több mint kétórás megbeszélést Karácsony Gergellyel és Baranyi Krisztinával, a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) IX. kerületi polgármesterével, a baloldali politikusok végsősoron eredménytelennek minősítették a tanácskozást.

Ennek ellenére Karácsony szerint ők egyetlen olyan hivatalos egyeztetésen sem vettek részt, amelyen a Fudan Egyetem neve elhangzott volna lehetséges beruházásként a diákváros helyén.

Így akkor eldőlt, nem lesz Fudan-beruházás, hiszen az eddig megismert információk alapján, ilyen feltételek mellett a főváros nem támogatja ezt a beruházást”
– jelentette ki a főpolgármester még májusban.

A Nemzeti Választási Bizottság az indoklás szerint azért nem fogadta el Karácsony kérdéseit, mert magánszemélyként adta be azokat.

Gyenge az a hatalom, amely 12 év teljhatalmú uralkodás után nemhogy dönteni, de még kérdezni se tud az ország valódi gondjairól” – írta Karácsony a közösségi oldalán.

Vajon az feltűnt neki, hogy a kormány által ugyanazon a napon beadott népszavazási kérdéseknek a Fudan Egyetemről az a lényegük, hogy kiderüljön a budapestiek véleménye?

888.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó