Labdarúgó NB I - Döntetlennel tért vissza az élvonalba a Gyirmót
2021. július 30. 22:48

Az élvonalba négy év szünet után visszatérő Gyirmót 1-1-es döntetlent játszott otthon az MTK Budapesttel a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában, pénteken.

Csertői Aurél együttese tétmeccsen még veretlen idén, ugyanis 2021-ben a másodosztályban 13 győzelem és 4 döntetlen volt a mérlege.
   
Az MTK kispadján első alkalommal ült Giovanni Costantino, aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi pályaedzője és videoelemzője volt korábban.

NB I, 1. forduló:

Gyirmót FC Győr-MTK Budapest 1-1 (1-0)

Győr, ALCUFER Stadion, v.: Zierkelbach

    gólszerzők: Ferreira (27. - öngól), illetve Miovski (54.)

    sárga lap: Medgyes (85.), Lencse (93.), illetve Herrera (18.), Weir (36.), Miovski (74.)

    kiállítva: Ferreira (91.)

    Gyirmót FC Győr:

Hársfalvi - Major M., Cornel Ene, Széles, Zeke - Nagy P. (Radics, 93.), Hajdú Á. (Csonka, a szünetben), Vass Á. - Medgyes (Lencse, 92.) Herjeczki (Hasani, 85.), Varga B. (Simon A., 78.)

    MTK Budapest:
   
Mijatovic - Herrera, Ferreira, Varju, Alho - Grozav, Palincsár (Mezei, 85.), Ramadani, Weir (Nagy Zs., a szünetben) - Miovski (Kovácsréti, 78.), Dimitrov (Prosser, 67.)

A találkozó elején mindkét gárda inkább a biztonságos védekezésre fektette a hangsúlyt, így nem igazán alakultak ki veszélyes lehetőségek, viszont a 27. percben egy kontra végén a hazaiak öngóllal megszerezték a vezetést. Ez láthatóan kissé megfogta a kék-fehéreket, akik a játékrész végére feltámadtak, és Palincsár lövésével kis híján egyenlítettek, de a labda a kapufán csattant.
   
A hazaiak nem sokkal a szünet előtt egy hatalmas lehetőséget elpuskáztak, de a világítás meghibásodása miatt elhúzódó első félidőben már nem változott az eredmény.

A szünet húsz perccel tovább tartott az áramkimaradás miatt, és így is csak négyből három reflektor világított a stadionban, ennek ellenére folytatódott az összecsapás.

Nem sokkal a fordulást követően aztán egyenlített az MTK, Miovski szépségdíjas megoldással pöccintette át Hársfalvit, a hazaiak kapusát. A folytatásban mindkét gárda előtt adódott gólszerzési lehetőség, a győzelemhez a Gyirmót állt közelebb, ám Medgyes révén csak kapufáig jutott.

A ráadás pillanataiban a VAR-rendszer segítségével a játékvezető kiállította az MTK védőjét, az öngólos Ferreirát.
    

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó