Koronavírus - Montenegróban tiltakozást jelentettek be a vendéglátók
2021. július 31. 13:58

Hétfőig adtak határidőt a kormánynak a montenegrói vendéglátók, akik azt követelik, hogy vonják vissza a számukra anyagi veszteséget okozó korlátozásokat, amelyek pénteken léptek életbe a koronavírus-járvány miatt.

A montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) beszámolója szerint a vendéglátók úgy vélik, diszkriminatívak az új intézkedések, amelyek értelmében a vendéglátóhelyek csak oltási igazolással, negatív koronavírus-teszt felmutatásával vagy a gyógyulást bizonyító dokumentummal látogathatók.

A vendéglátók szerint az új korlátozások jelentős anyagi veszteséget okoznak az egyébként is megtépázott ágazatnak.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 353-mal 721 620-ra, Koszovóban hetvennel 108 273-ra, Észak-Macedóniában 74-gyel 156 287-re, Montenegróban 143-mal 101 785-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 46-tal 205 616-ra növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában kettővel 7112-re, Koszovóban eggyel 2268-ra, Észak-Macedóniában kettővel 5492-re, Bosznia-Hercegovinában pedig eggyel 9729-re növekedett. Montenegróban nem volt halálos áldozata a kórnak az elmúlt napon, így a halottak száma 1629 maradt.

MTI
Címkék:
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
  • Kötelességünk, hogy Istent a teremtett világgal együtt dicsőítsük
    Valaki mondhatná, hogy a két világesemény, ami itt Budapesten meg a Hungexpon is zajlott, tűz és víz. Hogy ki köti össze ezt a két rendezvényt? Ferenc pápa - mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
  • Egy a természettel – Vadászati világkiállítás
    Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához - mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.
MTI Hírfelhasználó