Nemzeti Vágta - Érsekhalma lovasa nyerte a vácdukai elővágtát
2021. július 31. 22:05

Érsekhalma lovasa, Kulisity Rita Melisszeusz Madocsa Mokány nevű lován nyerte a Nemzeti Vágta szombaton megrendezett vácdukai elővágtáját. Másodikként Csörög lovasa, Baján Benita Fernandó Makadám hátán, harmadikként a Püspökhatvant képviselő Mellár János Furioso-82 Díva nevű lován, negyedikként pedig Sződ versenyzője, Nyéki Kata és Vezér nevű lova érkezett a célba - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az első négy helyezett vehet részt az idei Nemzeti Vágtán október 2-án és 3-án.

A kishuszárok versenyét Vámosszabadi lovasa, Szemenkár Alexandra Ousor Fintor nevű lován nyerte. Második helyen Vácduka képviseletében Keller Glenda Császár nevű lován, harmadik helyen Püspökhatvan versenyzője, Cziráky Zsombor és Szeder nevű hátasa végzett.

A Nemzeti Vágta döntőjébe, a budapesti Hősök terén megrendezett, magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasversenyre való bejutást az elővágták biztosítják.

Az idei Elővágta sorozat júniusban indult a Vajdasági Vágtával, és szeptember 18-án zárul a Hevesi futammal - idén összesen 15 helyszínen, köztük 4 határon túli településen mérik össze tudásukat a legjobb lovasok.

MTI
Címkék:
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
  • Kötelességünk, hogy Istent a teremtett világgal együtt dicsőítsük
    Valaki mondhatná, hogy a két világesemény, ami itt Budapesten meg a Hungexpon is zajlott, tűz és víz. Hogy ki köti össze ezt a két rendezvényt? Ferenc pápa - mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
  • Egy a természettel – Vadászati világkiállítás
    Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához - mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.
MTI Hírfelhasználó