Erősödött a forint
2021. augusztus 2. 21:26

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon hétfőn.

Az euró 356,40 forinton forgott este fél nyolckor, 2 forint 29 fillérrel csökkent az árfolyama a reggeli 358,69 forinthoz képest. A napi kereskedésben a 355,82 és a 359,33 forint közötti sávban mozgott az euró jegyzése.

A dollárért reggel fél nyolckor 302,11 forintot, este pedig 300,36 forintot kellett adni.

A svájci frank árfolyama a reggeli 333,54 forintról 331,60 forintra süllyedt estére.

A forint árfolyama erősödésnek indult a múlt héten, miután a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 30 bázisponttal, 1,2 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot.
Júniusban 5,3 százalékra gyorsult éves összevetésben az infláció a májusban mért 5,1 százalékról.

Varga Mihály pénzügyminiszter az atv.hu-nak adott, hétfőn megjelent interjújában kijelentette, hogy átmeneti az infláció magasabb szintje, ha a jegybank használja a rendelkezésére álló eszközöket, az infláció újra visszamehet a 3 százalékos tartomány irányába jövőre.

Virág Barnabás, az MNB alelnöke hétfőn egy konferencián megismételte, hogy a jegybank csökkenteni akarja az inflációt és újra el akarja érni az árstabilitást, amilyen gyorsan csak lehet.

Az euró 1,1868 dolláron forgott fél nyolc körül, 0,02 százalékkal gyengült a pénteki záráshoz képest. A napi kereskedés során az 1,1859 és 1,1897 dollár közötti sávban ingadozott az árfolyam.

A svájci frankhoz képest 0,05 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz, 1,0747 frankon jegyezték.

Egy dollárért 0,9055 frankot adtak, 0,02 százalékkal erősödött az amerikai deviza. A japán jenhez képest 0,39 százalékkal gyengült a dollár, 109,27 jenen jegyezték hétfő este.

MTI
Címkék:
  • Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
    A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
  • Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba
    Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle.
  • Közeleg a 10. Szemrevaló
    Október 7-17. között a Művész moziban, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL-t. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén 12, túlnyomó részt díjnyertes alkotást vetítenek, köztük két Ezüst Medvével méltatott filmet, az Én vagyok a te embered című romantikus sci-fi vígjátékot és Christian Petzold filmjét, a Hableányt, de láthatjuk majd többek között Svájc idei Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, az Arthur & Claire-t Josef Haderrel, és A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl rendezésében és főszereplésével. Október 18-26. között országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások. A jegyek elővételben már szeptember 30-ától elérhetőek.
MTI Hírfelhasználó