Lewis Hamilton hazudik Magyarországról
2021. augusztus 2. 21:35

Orbán Magyarországa mutatja meg, mit lehet elérni, ha a vezető woke- és globalizmus-ellenes.

Nézzék, progresszív szemszögből nézve rengeteget lehetne kritizálni Magyarországot. De szándékosan hazudozni a magyarországi életről? Ez az, ami miatt undorodom az amerikai és nyugat-európai médiától. Ez mind a narratívájuk védelméről szól. Hónapok óta beszélgetek barátommal. Tucker Carlsonnal Magyarországról, győzködöm, hogy utazzon ide, és nézze meg, milyen is itt az élet. Ő el is fogadta az ajánlatomat, és vasárnap érkezik Budapestre, egy hetet fog itt maradni. A stábja kicsit korábban érkezett, és interjút készítettek velem, ahol arról kérdeztek, miért kellene az amerikaiaknak foglalkozniuk Magyarországgal. 

Azt mondtam nekik, hogy Magyarország hosszú idő óta ugyanazokkal a kihívásokkal küzd, mint az amerikai konzervatívok a woke-kultúra miatt. Magyarország kicsi és viszonylag gyenge, de magasabb súlycsoportban is tényezőnek számít, mert Orbán Viktor a vezetője. Ő tudja, miben hisz, briliáns taktikai érzéke van, és nem retten meg. Orbán Magyarországa mutatja meg, mit lehet elérni, ha a vezető woke- és globalizmus-ellenes, akit nem az érdekel, hogy Twitterre posztoljon. Orbán harcolni szokott, és győzni. És ő jóval az amerikai politikusok előtt jár, tudja pontosan, milyen harc áll előttünk. Sokat tanulhat az Egyesült Államok Magyarországtól a woke fenyegetés kapcsán. Ezt mondtam nekik.

Ha több időm lett volna, hangsúlyoztam volna, hogy nekünk, amerikai jobboldaliaknak a La Manche-on túl kell tekintenünk. Annyi minden történik a kontinensen.Az európai jobboldaliak nem élnek abban az illúzióban, mely szerint a problémáikat egy választás meg fogja oldani. Ők értik, hogy a gyűlölt kisebbséghez tartoznak, és hogy az establishment marginalizálni, elpusztítani akarja őket. Ez nem jellemző az amerikai jobboldalra, amely azt hiszi, hogy a problémát csak az elit egy maroknyi része jelenti, és hogy az »igazi Amerika« az ő oldalukon áll. Az amerikai jobboldal még mindig annak a hiedelemnek a rabja, hogy Donald Trump majd valahogy megállítja a woke-kultúrát és megmenti a köztársaságot. Ez az illúzió akadályozza meg azt, hogy tényleg felemelkedhessen egy hatékony woke-ellenes szembenállás. De ezt már elmondtam.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Rod Dreher

The American Conservative

mandiner.hu
Címkék:
  • Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
    A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
  • Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba
    Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle.
  • Közeleg a 10. Szemrevaló
    Október 7-17. között a Művész moziban, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL-t. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén 12, túlnyomó részt díjnyertes alkotást vetítenek, köztük két Ezüst Medvével méltatott filmet, az Én vagyok a te embered című romantikus sci-fi vígjátékot és Christian Petzold filmjét, a Hableányt, de láthatjuk majd többek között Svájc idei Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, az Arthur & Claire-t Josef Haderrel, és A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl rendezésében és főszereplésével. Október 18-26. között országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások. A jegyek elővételben már szeptember 30-ától elérhetőek.
MTI Hírfelhasználó