Negyedszer táboroztak együtt a dél-bánáti gyerekek
2021. augusztus 3. 23:53

Az udvarszállási Petőfi Sándor MME szervezésében tartották meg Fejértelepen a IV. Dél-bánáti hagyományőrző, közösségépítő, népzenei és néptánc tábort, amely ma zárult. A helyszín a fejértelepi plébánia udvara és a művelődési otthon nagyterme volt.

A tavalyi év kihagyása után az idén is szép számban vettek részt a munkában a gyerekek, több mint negyvenen voltak az érdeklődők, az előadókkal, foglalkoztatókkal, a zenészekkel összesen ötven feletti volt a létszám.

A táborba a környező településekről érkeztek résztvevők, Székelykevéről, Torontálvásárhelyről, Hertelendyfalváról, Keveváráról és Versecről, de néhány helybeli, fejértelepi gyerek is bekapcsolódott a munkába, sőt voltak néhányan, akik Szabadkáról érkeztek, viszont a nagyszülőknél töltik a nyarat.

A tábor ideje alatt vendégeket is fogadtak, akik még hangulatosabbá tették a foglalkozásokat, kézművességekkel szórakoztatta a gyerekeket Torjai Zita, míg Micsik Béla egy feledhetetlen hangszerbemutatót tartott mindenki nagy örömére.

A tábor munkáját segítette Kiss Zselykó - Zsiga és Raffai Anikó, néptáncoktatók, akik a haladó csoport tagjaival gyakoroltak, a kisebb gyerekekkel pedig Tóth Andrea és Virág Laura foglalkozott, népi játékokat, népdalokat, a tánclépések alapjait mutatták meg nekik. A hangszeres oktatást a temerini Berbence zenekar tagjai, valamint a szervezők egyike, Győrfi Sándor tartotta, aki három, hegedűn játszó fiatallal igyekezett gyakorolni a népzenei elemeket.

A tábor résztvevői augusztus 6-án, a hertelendyfalvi aratóünnepség műsorában mutatkoznak be.

Kónya-Kovács Otília 

vajma.info
Címkék:
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
  • Kötelességünk, hogy Istent a teremtett világgal együtt dicsőítsük
    Valaki mondhatná, hogy a két világesemény, ami itt Budapesten meg a Hungexpon is zajlott, tűz és víz. Hogy ki köti össze ezt a két rendezvényt? Ferenc pápa - mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
  • Egy a természettel – Vadászati világkiállítás
    Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához - mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.
MTI Hírfelhasználó