Egész Szlovákia felháborodott az LMBTQ-vandalizmuson
2021. augusztus 4. 17:37

„Elítélem a templomok elleni vandál támadásokat Pozsony belvárosában!” – reagált elsőként a szlovák kormányból Facebook-oldalán Veronika Remiąová miniszterelnök-helyettes arra, hogy szerdára LMBTQ-jelszavakkal festettek le több keresztény épületet.

Bejegyzésében figyelmeztetett, hogy egy demokráciában teljesen elfogadhatatlan az effajta támadás. Ugyanakkor arról nem tett megjegyzést, hogy a feliratok LMBTQ-szlogenek voltak.

A liberális Szabadság és Szolidaritás (SaS) párt ugyancsak elítélte a történteket. A párt egyik vezetője, Miroslav ®iak úgy vélte,a vandáloknak az volt a céljuk, hogy az LMBTQ-közösséget rossz fényben tüntessék fel, és kétségét fejezte ki, hogy a rongálóknak bármiféle köze lenne a szivárványos közösséghez.

– Nagyon nehéz lesz helyrehozni a megrongálódott homlokzatokat – panaszolta a TASR szlovák hírügynökségnek Tibor Hajdu, a pozsonyi érsekség vezetője. Meglepő nyugodtságról tanúbizonyságot téve még annyit fűzött hozzá, reméli, hogy a tetteseket kézre kerítik, és többé nem fordul elő ilyen. A rendőrség közlése szerint egyébként vizsgálják a környék térfigyelő kameráinak felvételeit. A Ma7.sk tudósítása szerint a pozsonyi önkormányzati rendőrség, amely, bár az elkövetőkről és azok indítékáról még nem tudott információt szolgáltatni, annyit jelzett, hogy az állami rendőrséggel közösen próbálják felkutatni az elkövetőket.

De elítélően nyilatkoztak még a legnagyobb szlovák LMBTQ-szervezetek is.

– Akik valamiért ilyen gaztettre vetemednek, nem járulnak hozzá, hogy a Szlovákiában élő különböző csoportok megértsék egymást, nem is beszélve az elfogadás és az LMBTQ-személyek egyenlőségének ügyének előremozdításáról – fejezte ki felháborodását Facebookon az Iniciatíva Inakos» (Másság Kezdeményezés) és a Duhovy PRIDE Bratislava (Pozsonyi Szivárvány Pride).

MNO
Címkék:
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
  • Kötelességünk, hogy Istent a teremtett világgal együtt dicsőítsük
    Valaki mondhatná, hogy a két világesemény, ami itt Budapesten meg a Hungexpon is zajlott, tűz és víz. Hogy ki köti össze ezt a két rendezvényt? Ferenc pápa - mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
  • Egy a természettel – Vadászati világkiállítás
    Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához - mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.
MTI Hírfelhasználó