Mindent Budapestért - Karácsony Gergely meglátogatta Pécs polgármesterét
2021. augusztus 4. 17:51

A pécsi városházán tartott megbeszélést Péterffy Attila Budapest főpolgármesterével szerdán – írta meg a Bama.hu. Pécs polgármestere közösségi oldalán a találkozóról azt írta: „szót ejtettünk a Szabad Városok Szövetségének eddigi eredményeiről, az ellenzéki vezetésű városokat sújtó kormányzati elvonásokról, Pécs problémáiról és lehetőségeiről, valamint a Karácsony Gergely által kezdeményezett népszavazásról is”.

A portál beszámolt róla, hogy a baloldali városvezetők tárgyalásukról a cikk megjelenéséig részletesebb információkat nem közöltek.

Az mindenesetre különös, hogy Péterffy az ellenzéki városokat sújtó elvonásokat emleget, hiszen Pécs százszázalékos kompenzációt kapott a kormánytól az iparűzési adó megfelezése után – emlékeztet a Bama.hu.

Péterffy Attila polgármester Fotó: Facebook

A több mint kétmilliárd forintos ellentételezés a második legnagyobb volt az országban. A harmadik legjelentősebb összeget pedig a szintén ellenzéki, hagyományosan baloldali fellegvárnak számító Szeged kapta.

Mint ismert, Karácsony Gergely a kormány népszavazási kezdeményezésének felhajtó erejét kihasználva szintén referendumot kezdeményezett. Budapest főpolgármesterének és az MSZP–Párbeszéd-pártszövetség miniszterelnök-jelöltjének kérdéseit a Nemzeti Választási Bizottság (mivel magánszemélyként adta be őket) csak később fogja vizsgálni. A baloldali politikus kezdeményezésében egyébként több olyan témakör is szerepel, melyekről előre sejthető, hogy nem lehet népszavazást kiírni.

Hogy mi hangozhatott el a két városvezető között a Karácsony Gergely által életre hívott baloldali lobbiszervezet, a Szabad Városok Szövetségének (SZVSZ) eredményeit illetően, azt elég nehéz megtippelni. A Magyar Nemzet írt arról februárban, hogy a lapunk által megkérdezett SZVSZ-tag polgármesterek sem tudtak a szervezet által elért eredményekről beszámolni.

Mivel Karácsony Gergely nemcsak Budapest főpolgármestere, de az MSZP-Párbeszéd pártszövetség miniszterelnök-jelöltje is, meglepő lenne, ha a két politikus között ne jött volna szóba a baranyai baloldal szövetségi viszonyainak meghökkentő alakulása nem egészen egy évvel az országgyűlési választások előtt – mutat rá a bama.hu. Mint ismert, a Karácsonyt indító pártszövetség jelenleg Mellár Tamást is támogatja a Baranya 1-es országgyűlési választókörzetben.

Mellár és Péterffy viszonya viszont igencsak megromlott az elmúlt időben, a párbeszédes országgyűlési képviselő ugyanis nemrég a polgármester kizárását kezdeményezte a Mindenki Pécsért Egyesületből, amelynek színeiben a baloldal Pécsett megnyerte az önkormányzati választásokat 2019-ben. A Mellár által gründolt egyesület mára – hiába kapott választói felhatalmazást – kiszorult a hatalomból a városházán. A napokban pedig Péterffy főátvilágító ügyvédje, Bodnár Imre bejelentette, hogy indul Mellár körzetében az előválasztáson. Volt tehát mit megbeszélnie Karácsonynak és Péterffynek – teszi hozzá a portál.

MNO - bama.hu
Címkék:
  • Meg kell adni a vidéknek, ami jár neki
    Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.
  • Kötelességünk, hogy Istent a teremtett világgal együtt dicsőítsük
    Valaki mondhatná, hogy a két világesemény, ami itt Budapesten meg a Hungexpon is zajlott, tűz és víz. Hogy ki köti össze ezt a két rendezvényt? Ferenc pápa - mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
  • Egy a természettel – Vadászati világkiállítás
    Magyarországon vadászati világkiállítást csak nagyszabású eseményként lehet rendezni, mert így méltó a magyarság keleti örökségéből eredő, Közép-Európában kiteljesedett vadászati kultúrájához - mondta Semjén Zsolt az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján szombaton Budapesten, a Hungexpón.
MTI Hírfelhasználó