Ujhelyi most az oltási hatékonyságról pimaszkodik
2021. augusztus 5. 12:24

MSZP: Európa lehagyta Magyarországot oltási hatékonyságban

A kormány felelősségére hívta fel a figyelmet az MSZP európai parlamenti képviselője abban, hogy még néhány millió magyar beoltassa magát a koronavírus ellen.

Európa lehagyta Magyarországot a koronavírus elleni oltások hatékonyságában - mondta Újhelyi István csütörtökön, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

"Hamis védettségérzetet ad a kormányzati sikerpropaganda, pedig még messze vagyunk a biztonságos nyájimmunitástól". A kormány felelőssége, hogy legyen még néhány millió magyar, aki rövid időn belül beolttatja magát - közölte.

Az ellenzéki politikus elmondta: a kabinet azért hallgat az átoltottsági arányokról, mert Magyarország már komolyan visszaesett európai összehasonlításban.

Az Európai Unió teljesítette időarányos vállalását, mivel lakosságának több mint 71 százaléka megkapta az első oltását, míg Magyarországon ez az arány csak 66,7 százalék, amivel az uniós tagállamok között hátul, a 16. helyen áll - mondta a szocialista politikus.

Hangsúlyozta, Magyarország a két dózisos átoltottságban is csak a 10. helyen van 64,8 százalékos eredménnyel, míg Máltán 84,8 százalék, Belgiumban pedig 74,6 százalék ez a mutató.

Ujhelyi István közölte: szakértők korábban legalább 70 százalékos átoltottsághoz kötötték a nyájimmunitást, de friss kutatások már 85-90 százalékos arányt tartanak szükségesnek a delta variáns miatt.

MTI
Címkék:
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó