Lövések leadásával fogták el a 17 éves cigicsempészt Tiszaújlaknál
2021. szeptember 14. 23:51

Az ukrán-magyar államhatáron járőrözve a tiszaújlaki határőrök észrevettek egy fiatalt, aki épp a határkerítésen akart átjutni. A 17 éves cigarettacsempész 1450 csomag cigarettát próbált átjuttatni Magyarországra. Meglátva a határőröket, a fiatalkorú megpróbált elmenekülni. A katonáknak a figyelmeztető lövést adtak el, s ezután sikerült elfogniuk a szökevényt.

Nagypaládnál és Tiszaújlaknál is horogra akadtak a cigarettacsempészek. Kép: Ukrán Állami Határszolgálat

Három nagypaládi cigicsempészt Nagypaládnál fogtak el a határőrök. A férfiakat szintén figyelmeztető lövések leadása után sikerült letartóztatni. A csempészek 1000 csomag cigarettát akartak átjuttatni Magyarországra.

A határőrök mind a négy csempész ellen jegyzőkönyvet állítottak ki. További sorsukról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 

karpatinfo.net
Címkék:
  • Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
    A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
  • Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba
    Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle.
  • Közeleg a 10. Szemrevaló
    Október 7-17. között a Művész moziban, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL-t. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén 12, túlnyomó részt díjnyertes alkotást vetítenek, köztük két Ezüst Medvével méltatott filmet, az Én vagyok a te embered című romantikus sci-fi vígjátékot és Christian Petzold filmjét, a Hableányt, de láthatjuk majd többek között Svájc idei Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, az Arthur & Claire-t Josef Haderrel, és A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl rendezésében és főszereplésével. Október 18-26. között országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások. A jegyek elővételben már szeptember 30-ától elérhetőek.
MTI Hírfelhasználó