Lövések leadásával fogták el a 17 éves cigicsempészt Tiszaújlaknál
2021. szeptember 14. 23:51

Az ukrán-magyar államhatáron járőrözve a tiszaújlaki határőrök észrevettek egy fiatalt, aki épp a határkerítésen akart átjutni. A 17 éves cigarettacsempész 1450 csomag cigarettát próbált átjuttatni Magyarországra. Meglátva a határőröket, a fiatalkorú megpróbált elmenekülni. A katonáknak a figyelmeztető lövést adtak el, s ezután sikerült elfogniuk a szökevényt.

Nagypaládnál és Tiszaújlaknál is horogra akadtak a cigarettacsempészek. Kép: Ukrán Állami Határszolgálat

Három nagypaládi cigicsempészt Nagypaládnál fogtak el a határőrök. A férfiakat szintén figyelmeztető lövések leadása után sikerült letartóztatni. A csempészek 1000 csomag cigarettát akartak átjuttatni Magyarországra.

A határőrök mind a négy csempész ellen jegyzőkönyvet állítottak ki. További sorsukról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 

karpatinfo.net
Címkék:
  • Eger írócsillaga magyar örökség
    Cs. Varga István: Magyar Örökség Díj „a világ magyarságának szellemi becsületrendje”, amely valóban kitüntető reflektorfénybe helyezi Gárdonyi életművét: a díj és díjazott egymás fényét erősíti.
  • Legyilkolt, elhamvasztott magyar nők és gyermekek
    Csehszlovák krematóriumban hamvasztották el 1947 októberében 195 magyar és német nemzetiségű, két esztendővel korábban, 1945 nyarán brutális módszerekkel halomra gyilkolt nő és gyermek földi maradványait. Erre azért került sor, hogy újra, véglegesen eltüntessék egy akkor már lassan-lassan kitudódó tömeggyilkosság nyomait.
  • Hazánk támogatja Észak-Macedónia EU-tagságát
    Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden a Karmelita kolostorban fogadta a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetőségét, Hrisztijan Mickoszki elnököt és Alekszandar Nikoloszki alelnököt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI Hírfelhasználó