Erősödött a forint szerdán
2021. szeptember 15. 18:47

Erősödött a forint szerdán a bankközi devizapiacon, az euróval és a svájci frankkal szemben 0,2, a dollárral szemben 0,3 százalékkal.

Az eurót a reggel hét órai 350,00 forint után este fél hétkor 349,30 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 296,45 forintról 295,69 forintra, a svájci franké pedig 322,23 forintról 321,54 forintra csökkent.
   
Magyarország kedden több mint 4 milliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényt csaknem négyszeres túljegyzés mellett, kedvező feltételekkel, alacsony kamattal, hosszú, 10 illetve 30 éves futamidővel, szerdán pedig 1 milliárd eurónyi, 7 éves futamidejű kötvényt értékesített.
   
A forint szerda esti jegyzésén 3,7 százalékkal áll erősebben az év eleji árfolyamánál az euróval, 0,4 százalékkal a dollárral és 4,1 százalékkal a svájci frankkal szemben.
 

MTI
Címkék:
  • Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
    A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.
  • Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba
    Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján. Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle.
  • Közeleg a 10. Szemrevaló
    Október 7-17. között a Művész moziban, majd Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg az immár 10. SZEMREVALÓ│SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL-t. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete a német nyelvterület legfrissebb filmjeiből ad ízelítőt, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Idén 12, túlnyomó részt díjnyertes alkotást vetítenek, köztük két Ezüst Medvével méltatott filmet, az Én vagyok a te embered című romantikus sci-fi vígjátékot és Christian Petzold filmjét, a Hableányt, de láthatjuk majd többek között Svájc idei Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, az Arthur & Claire-t Josef Haderrel, és A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl rendezésében és főszereplésével. Október 18-26. között országosan a Művész Távmoziban (online: film.artmozi.hu) lesznek elérhetőek a legjobb németnyelvű alkotások. A jegyek elővételben már szeptember 30-ától elérhetőek.
MTI Hírfelhasználó