Varga Judit: a jog célja az értekek védelme
2021. szeptember 18. 22:32

A jog azt a célt szolgálja, hogy "megvédje értékeinket" - közölte az igazságügyi miniszter szombaton, a Facebookon.

Varga Judit bejegyzésében megtisztelőnek nevezte, hogy az első Magyar Jogi Könyvszalon pódiumbeszélgetésén Stumpf István kormánybiztossal közösen folytathattak eszmecserét a konzervatív állam és közjog magyarországi megvalósításáról, Európában elfoglalt helyéről és az egyetemi modellváltás eddigi eredményeiről.

Kiemelte, a közösségeknek saját maguknak kell meghatározniuk, hogy mi számít értéknek.
"Ezért sem fogadjuk el, hogy az Unió álszenten a jogállamiság köntösébe bújtatva olyan >értékeket< erőltessen ránk, amelyek nem önazonosak saját, nemzeti értékeinkkel" - húzta alá a tárcavezető.
MTI
Címkék:
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó