Őszöd’15: 15 kevésbé ismert mondat a 15 éves őszödi beszédből
2021. szeptember 18. 23:58

Pénteken volt 15 éve, hogy nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Ennek kapcsán idéztünk már korábban 15 mondatot a balatonőszödi kormányüdülőben elmondottakból. Most újabb tizenöt, talán kevéssé ismert mondatot idézünk a hírhedté vált beszédből.

 1. Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon k*rva sok bort.
 2. B*ssza meg, ugyan nem értek egyet, de elengedem.
 3. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát.
 4. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani a francba.
 5. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok, gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek.
 6. Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben, egyáltalán nincsen. Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a k*rva országot.
 7. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül.
 8. Az anyámnak ismerik a nevét Pápán, és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a k*rva életbe!
 9. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lósz*rt, mama.
 10. Hát ehhez képest társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni. Mert politikailag lehet neki súlyos következménye. De őszintén szólva ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk.
 11. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan k*rva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni.
 12. Irtózatos lesz az első pár év, persze. Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni.
 13. Mi lenne, ha nem az egymás közötti f*szkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket.
 14. És írok majd kib*szott jó könyveket a modern magyar baloldalról.
 15. Kell még valamit mondanom, Ildikó?
hirado.hu
Címkék:
 • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
  A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
 • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
  Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
 • Orbán: minden magyarra számítunk
  Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó