Új elnököt választottak a Magyar Vöröskereszt élére
2021. szeptember 20. 22:36

Új tisztségviselőket választottak a Magyar Vöröskereszt vezetőségébe a segélyszervezet múlt hétvégén tartott kongresszusán, az új elnök Fodor Antalné lett.

A Vöröskereszt hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: a pénteken és szombaton, Esztergomban tartott XV. kongresszuson a szervezet elnökének Fodor Antalné Pest megyei küldöttet választották. Az alelnöki pozíciókat Fábián Károly és Breitenbach Géza országos vezetőségi tagok töltik be.

Fodor Antalné 1972 óta tagja a Magyar Vöröskeresztnek, 2008-ban a Pest megyei szervezet vezetőségi tagjának, majd 2012-ben megyei elnöknek, 2016-ban országos alelnöknek választották, ezáltal több megyére is rálátva és támogatva végez aktív mozgalmi munkát - fogalmaztak.

Az országos küldöttek szavaztak az országos vezetőség, az országos ifjúsági vezetőség, a felügyelő bizottság és az etikai bizottság tagjairól is.

Az eseményen az elnökség értékelte az elmúlt öt év tapasztalatait és eredményeit. Az eddigi elnök, Göndöcs Zsigmond, aki 2012 óta vezette a szervezetet, a Magyar Vöröskereszt koronavírus-járvány alatt végzett tevékenységét emelte ki. A kongresszus második napján egyebek mellett ismertették a Vöröskereszt és Vörösfélhold Nemzeti Társaságok Szövetségének következő tíz évre szóló stratégiáját - írták.

MTI
Címkék:
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó