Árulkodó baki: előre tudják, ki nyeri a német választást?
2021. szeptember 25. 23:19

Közzétette a német választások végeredményét a német közszolgálati tévé (ARD), csakhogy két nappal a választások előtt. A felvételből úgy tűnik, mintha lennének olyanok, akik előre tudják az eredményeket, noha a szavazás csak vasárnap reggel kezdődik. Az ARD bocsánatot kért a hibáért – közölte az M1 Híradó.

A német közszolgálati televízió (ARD) 1-es csatornáján éppen egy kvízműsor ment, amikor a képernyő alján hirtelen futni kezdtek a választási eredmények: a Kereszténydemokrata Unió 22,1%, Szociáldemokrata Párt 22,7%, AfD 10 és fél százalék, és így tovább.

Vagyis a csatorna – két nappal a választás előtt – élő adásban, feliratban közölte a Bundestag-választás végeredményét, tehát 48 órával a választás előtt tulajdonképen megjósolta, hogy a szociáldemokraták nyerik a választást, a liberálisok pedig feljönnek a harmadik helyre.

A videót a német AfD, vagyis az Alternatíva Németországért párt politikusa rögzítette és tette közzé az interneten. A hibáért a csatorna bocsánatot kért, majd azt állította, hogy az adatok közzététele egy teszt volt, amely pusztán véletlenül került adásba.

hirado.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Itália is a konzervatív erőkre számít
  A jövendő olasz kormány összes pártjával régi és jó kapcsolatot ápol a magyar kormány, ezért nem lesz nehéz együttműködni olyan kérdésekben, mint az illegális bevándorlás elleni fellépés vagy a családpolitika - hangoztatta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az MTI-nek az Olasz Konzervatívok. Európa, identitás, szabadság című konferencián, amelyen felszólalt Rómában pénteken.
 • Gazdasági válság radikális szélsőségekkel
  Az emberek félnek a közelgő téltől. Úgy, ahogy békeidőben még soha. A legnagyobb problémájuk nem a magyar és lengyel jogállamiság állítólagos hiányossága. Ezzel csak az Európai Parlament balliberális képviselőinek mindenre elszánt elitegységei vannak elfoglalva. Irigyeljük a problémáikat – írja Horváth József.
 • Orbán: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek
  Hazudtak Brüsszelben az európai embereknek, amikor azt mondták, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára és azok az ukrajnai háború gyors lezárását eredményezik majd - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó