Árulkodó baki: előre tudják, ki nyeri a német választást?
2021. szeptember 25. 23:19

Közzétette a német választások végeredményét a német közszolgálati tévé (ARD), csakhogy két nappal a választások előtt. A felvételből úgy tűnik, mintha lennének olyanok, akik előre tudják az eredményeket, noha a szavazás csak vasárnap reggel kezdődik. Az ARD bocsánatot kért a hibáért – közölte az M1 Híradó.

A német közszolgálati televízió (ARD) 1-es csatornáján éppen egy kvízműsor ment, amikor a képernyő alján hirtelen futni kezdtek a választási eredmények: a Kereszténydemokrata Unió 22,1%, Szociáldemokrata Párt 22,7%, AfD 10 és fél százalék, és így tovább.

Vagyis a csatorna – két nappal a választás előtt – élő adásban, feliratban közölte a Bundestag-választás végeredményét, tehát 48 órával a választás előtt tulajdonképen megjósolta, hogy a szociáldemokraták nyerik a választást, a liberálisok pedig feljönnek a harmadik helyre.

A videót a német AfD, vagyis az Alternatíva Németországért párt politikusa rögzítette és tette közzé az interneten. A hibáért a csatorna bocsánatot kért, majd azt állította, hogy az adatok közzététele egy teszt volt, amely pusztán véletlenül került adásba.

hirado.hu
Címkék:
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó