Árulkodó baki: előre tudják, ki nyeri a német választást?
2021. szeptember 25. 23:19

Közzétette a német választások végeredményét a német közszolgálati tévé (ARD), csakhogy két nappal a választások előtt. A felvételből úgy tűnik, mintha lennének olyanok, akik előre tudják az eredményeket, noha a szavazás csak vasárnap reggel kezdődik. Az ARD bocsánatot kért a hibáért – közölte az M1 Híradó.

A német közszolgálati televízió (ARD) 1-es csatornáján éppen egy kvízműsor ment, amikor a képernyő alján hirtelen futni kezdtek a választási eredmények: a Kereszténydemokrata Unió 22,1%, Szociáldemokrata Párt 22,7%, AfD 10 és fél százalék, és így tovább.

Vagyis a csatorna – két nappal a választás előtt – élő adásban, feliratban közölte a Bundestag-választás végeredményét, tehát 48 órával a választás előtt tulajdonképen megjósolta, hogy a szociáldemokraták nyerik a választást, a liberálisok pedig feljönnek a harmadik helyre.

A videót a német AfD, vagyis az Alternatíva Németországért párt politikusa rögzítette és tette közzé az interneten. A hibáért a csatorna bocsánatot kért, majd azt állította, hogy az adatok közzététele egy teszt volt, amely pusztán véletlenül került adásba.

hirado.hu
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A Székelyföld jellegzetes magyar régió
  Ugyanolyan globális kihívásoknak van kitéve a Székelyföld is, mint Európa bármelyik régiója, a székely embert is sokféle hatás éri, és ezzel együtt sokat változik. Ezeket a folyamatokat, változásokat próbálom íróként is „letapogatni”. Úgy vélem, a székely emberről alkotott sztereotípiák jórészt érvényüket vesztették – véli Zsidó Feremc.
 • A keresztyén hit mélysége a megmaradás kulcsa
  A Kárpátaljai Református Egyház egyházkerületi ünnepi közgyűlésén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy "hosszú történelmünk megmutatta, hogy a keresztyén hit mélysége ezekben az időkben a megmaradás kulcsa".
 • A jogvédők ordító csendje
  A „jogvédő" NGÓ-knak az ukrajnai háborúval kapcsolatban tanúsított szemforgató hozzáállása leleplezte őket abban, hogy minimális érzékenységet sem tanúsítanak a valóban életveszélyben lévő kárpátaljai nemzettársaink iránt, hanem kizárólag a megrendelői igények szolgai végrehajtásában merül ki ténykedésük – fogalmaz Hetzmann Róbert.
MTI Hírfelhasználó