Önkéntes tűzoltók versenyeztek Lövétén
2021. szeptember 26. 10:48

Tizenöt udvarhelyszéki önkéntes tűzoltócsapat mérte össze tudását szombaton Lövétén – a fődíjat, a Szent Flórian Vándorkupát a felsősófalvi egység vihette haza. Rátermettségüket mérték össze az önkéntes tűzoltók

A tömlők összeszerelésében, illetve a tekercstömlőkkel való célba dobásban mérte össze tudását tizenöt udvarhelyszéki önkéntes tűzoltócsapat, amelyek közül a felsősófalviak bizonyult a legrátermettebbnek, így időn ők vihették haza a Szent Flórián Vándorkupát.

A nyolcadik alkalommal megrendezett verseny harmadik helyezettjei a zetelakiak voltak, míg a második díjat a korondi egység tudhatja magáénak. Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületének elnöke rámutatott, összesen tizennyolc csapat jelentkezett az erő és ügyességi próbákra, de végül három ezek közül nem felelt meg a szigorú követelményeknek.

•  Fotó: Beliczay László

Szerinte nagy szükség van a hasonló megmérettetésekre, hiszen a találkozó közösségi szerepe mellett ilyenkor lehet számba venni az önkéntesek szakmai fejlődését és azt, hogy hol vannak még hiányosságok.

Albert szerint egyébként szemmel láthatóan sokat fejlődtek a csapatok az elmúlt években. Hozzátette, a versenyt idén velük partnerségben szervezte meg a lövétei egység, illetve a helyi polgármesteri hivatal, de a rendezvényt Hargita Megye Tanácsa is támogatta. 

•  Fotó: Beliczay László

Kép: Beliczay László

 Fülöp-Székely Botond

szekelyhon.ro
Címkék:
MTI Hírfelhasználó