Fiesztát kínál a hagyományos őszi borfesztivál: Villányi Vörösbor Napok
2021. szeptember 26. 11:38

Csaknem harminc borászat mutatkozik be a konyhaművészeti, művelődési és könnyűzenei programokkal tarkított, hagyományos dél-baranyai őszi borfesztiválon, az idén három napon át zajló Villányi Vörösbor Napokon október 1. és 3. között - közölték a szervezők az MTI-vel.

A 33. alkalommal megrendezendő fesztivál színpadi produkciói október 1-jén, pénteken kezdődnek: mások mellett a Rudan Joe Akusztik, a Republic, a Bohemian Brass Band, a Vivat Bacchus és a Made in B lép fel.
   
Szombaton a Kelemen Kabátban, a Kowalsky meg a Vega, a Bartók Béla Férfikar, az Oti Voice & BASS, a LivingRoom Akusztik és a Konyha zenekar játszik. A háromnapos ünnepi hétvégére csaknem harminc borászat és számos neves pincészet települ ki legjobb vörösboraival a rendezvénytérre, a pincesoron pedig a régió borai mellett ismét ételkülönlegességek várják a látogatókat, rétesek vagy például házisajtok. Pénteken a Diófás téren a Villányi Vadásztársaság trófeamustráját és vadpörköltkóstolóját tartják, szombaton napközben a kiállítások, konferenciák és a borakadémia programjai mellett ismét lesz borbarangolás Szársomlyó hegyén, traktoros Ördögárok-túra és a gyerekprogramokból sem lesz hiány.

Délután szüreti felvonulás és ünnepélyes hordócsapolás várja a vendégeket. A Vörösbor Napok zárónapján, vasárnap a villányi Attitude Balettcsoport bemutatója, a Mano Swing gyerekkoncertje és az Operett-Musical Voices "Borban a vígasság" műsora is várja a családokat a Diófás térre. A szervezők azt írták, hogy a rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható, kivéve a rendezvénytér nagyszínpad előtti lezárt területét. A programokról, jegyekről az esemény honlapján, a villanyiborfesztival.hu/vorosbor címen olvashatók további részletek.
 

MTI; Gondola
Címkék:
MTI Hírfelhasználó