Díszoklevél átadóval nyitotta tanévét az SZFE
2021. szeptember 27. 15:34

Hiszek a remény művészetében. Hiszek abban, hogy bár sok dologban másként gondolkozunk, mégis tudunk együtt dolgozni. Hiszek abban, hogy a mi hivatásunk szolgálat, filmjeinkkel, színdarabjainkkal a magyar nemzetet, a magyar embereket szolgáljuk – mondta évnyitó beszédében Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány (SZFA) kuratóriumi elnöke az Uránia Filmszínházban.

Vidnyánszky Attila felszólalásában megköszönte a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetőinek, munkatársainak, hogy az elmúlt hónapokban erőn felüli teljesítménnyel sikerült megújítani az Egyetem intézményeinek helyszíneit, így a hallgatók 21. századi körülmények között és az elérhető legmodernebb technikával kezdhetik a tanévet. Köszönetet mondott azért, hogy a felvételi eljárás zökkenőmentesen, jól szervezetten zajlott, egyben gratulált a felvételt nyert hallgatóknak. Az SZFA elnöke kiemelte, arra bátorítja a hallgatókat, hogy a lehető legszélesebb körben vegyenek részt az Egyetem életében, mielőbb alakítsák meg az új Hallgatói Önkormányzatot (HÖK), hogy elkezdődhessen a közös munka.

Szarvas József előadásában hallhatták a jelenlévők Petőfi Sándor, Levél egy színész barátomhoz című versét. Novák Emil, rektori ügyekben eljáró megbízott általános rektorhelyettes köszöntötte az idén díszoklevélben részesülő korábbi SZFE hallgatókat, akik arany, gyémánt, vas és rubin diplomát kaptak. A rektorhelyettes köszöntőjében kiemelte - „Önök, mind olyan életpályáját tudnak maguk mögött, amely nemcsak hallgatóinknak, hanem egész Magyarországnak példaértékű. Szeretném megköszönni azt a sok csodálatos pillanatot, amelyekkel megajándékoztak bennünket az elmúlt évtizedekben”.

A tanévnyitón gólya fogadalmat tettek az elsőévesek, valamint levetítették a jó hangulatú SZFE Nyári Akadémián készült filmet. „Nagy horderejű dolgokban a jó Isten dönt.” Koltai Lajost idézve zárta az ünnepséget Somossy Barbara a tanévnyitó műsorvezetője, az Egyetem elsőéves hallgatója. Mint mondta: Megtiszteltetés és boldogság a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanulni, óriási felelősség is, mert a mi kezünkben van a magyar filmművészet jövője, viszont, ha valahol, akkor itt biztonságban érezhetem magam, és szerintem diáktársaim nevében is mondhatom, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy öregbíthessük a magyar film hírnevét.

Legyen ez a nap egy ünnep, egy új tanév kezdete és egy új fejezet valamennyiünk életében - hangsúlyozta.

MH
Címkék:
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó