Elképesztően nagy az érdeklődés a Gyurcsány-film iránt
2021. szeptember 28. 20:12

Kálomista Gábor, az Elk.rtuk című politikai thriller producere az Origo megkeresésére reagálva nyilatkozott annak kapcsán, hogy a filmjét nagyobb érdeklődés kíséri, mint a James Bond premierjét. Elmondása alapján: „Nem nagyon volt még olyan, hogy több mint három héttel előtte egy filmre jegyet áruljanak, ezt pedig figyelembe kell vegyék az ideológiai, és nem szakmai kritériumok alapján működő budapesti mozik is".

A Corvin mozinak ugyanakkor megköszönte a lehetőséget, bár Kálomista szerint: „Jó lenne, ha az intézmény vezetősége ugyanolyan körülményeket biztosítana az Elk.rtuknak mint az amerikai filmeknek". A producer még arról beszélt: tegnap reggel úgy nézett ki, hogy az új Etele Pláza is helyet biztosít az Elk.rtuknak.

De délre már nemet mondtak...

Kálomista Gábor az Origónak adott korábbi interjújában arról beszélt, hogy a Gyurcsány-film színészei számos fenyegetést kaptak.

Ahogy az közismert, a fővárosi tulajdonú Budapest Film Zrt. Karácsony Gergely által kinevezett vezetője, Liszka Tamás korábban azt állította, hogy az amerikai filmek miatt nem lesz nézőközönsége az Elk.rtuknak, ezért a premier hetében a Corvin moziban csak egy délutáni vetítést engedélyeztek egyetlenegy teremben. A felháborodást látva az egy vetítést módosították.

De kizárólag egy teremben.

És csak a Corvinban.

Más fővárosi mozikban továbbra sem engedélyezték a film bemutatását.

Az Elk.rtukot övező óriási érdeklődésről az Origónak Kálomista Gábor azt mondta: „Most elsősorban örülök annak, hogy a Corvin mozi ezt megtette, eddig azon vitáztak, hogy van-e igény a filmre vagy nincs, így igazából örülök, hogy a nézőknek is van szava".

Kálomista Gábor – origo/Polyák Attila

Kálomista szerint a kérdés most a következő:

Ha azt látják, hogy ekkora az érdeklődés, akkor vajon biztosít-e a Corvin elegendő kapacitást?

A politikai thriller producere hozzáfűzte:

Öt termet biztosítottak a James Bond-filmre

Az Elk.rtukra pedig csak egyet.

Számára egyébként nem meglepő, hogy ekkora az érdeklődés a filmje iránt.

Kálomista Gábor nagyon kíváncsi rá, hogy a nagy érdeklődés a többi mozi számára jelent-e bármit is. Ennek kapcsán azt mondta: Tegnap reggel még úgy nézett ki, hogy az új Etele Pláza helyet biztosít az Elk.rtuknak, de délre már nemet mondtak...

Ez számára teljesen szakmaiatlan döntés.

A producer reméli, hogy ez a többi mozira is hatással lesz, úgy Budapesten, mint vidéken.

Az nem csak a moziban, de még színházban is példátlan, hogy három héttel korábba teltházak jöjjenek, ezt figyelembe kell vegyék az ideológiai, és nem szakmai kritériumok alapján működő budapesti mozik is – hívta fel rá a figyelmet Kálomista.

Majd így folytatta:

A filmmel kapcsolatosan tényszerűen az van, hogyha az Elk.rtuk megkapja ugyanazt a kapacitást, mint az amerikai filmek, akkor nagy siker lesz.

A producer szerint utána jöhetnek az ideológiai viták, mert azt eléggé viccesnek tartja, hogy egyesek most úgy mondanak véleményt a filmről, hogy azt még be sem mutatták.

Ez egy történelmi film, egy közelmúltbeli történetet dolgozz fel, ha tetszik, ha nem – zárta nyilatkozatát Kálomista Gábor.

origo.hu
Címkék:
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó