Márki-Zay: Külön nekem most nagyobb esélyem van, mint Karácsonynak
2021. október 7. 00:44

Márki-Zay Pétert a 444 találta meg, miután Karácsony Gergely bejelentette, hogy külön indulnak az előválasztás második fordulójában.

Márki-Zay Pétert a 444 találta meg, miután Karácsony Gergely bejelentette, hogy külön indulnak az előválasztás második fordulójában.

„Én a friss közvélemény-kutatások, a közösségi médiás adatok és visszajelzések alapján úgy látom, hogy Karácsony Gergely nem fogja tudni Dobrev Klárát vagy majd Orbán Viktort legyőzni, én erről próbáltam őt meggyőzni. Ő természetesen teljesen jogosan hivatkozik arra, hogy mindeddig azon dolgoztam, hogy őmögé akarjak beállni és beállítani a támogatóimat is, ez nyilván ezekkel a közvélemény-kutatási adatokkal számomra ellehetetlenült” – mondta a 444-nek a Mindenki Magyarország Mozgalom elnöke. 

Márki-Zay Péter azt mondta: „Maximális garanciát adok neki attól függetlenül, hogyha egyedül nyerem meg, akkor is nagyon szívesen veszem, ha a kormányzati munkában az ő tapasztalata is ott van, az őt támogató pártok természetesen részesei a koalíciónak.”

Márki-Zay Péter úgy gondolja, „most sem csinálok hiúsági kérdést a visszalépésből, de most nem tudok mást kiolvasni az adatokból, mint azt, hogyha beállnék Karácsony mögé, akkor Dobrev nyerne, tavasszal meg Orbán Viktor”.

A 444-nek elmondta, hogy a közvélemény-kutatásokon kívül„figyelik a közösségi médiát”, és megerősítést jelentett Márki-Zay számára a vasárnapi nagygyűlése, „amin hatalmas, meghatóan nagy tömeg gyűlt össze, és skandálták, hogy ne lépjek vissza, amire én akkor még próbáltam nekik elmondani, hogy ha kell, akkor muszáj lesz.”

A Republikon felmérése szerint Karácsony nyerne és Márki-Zay veszítene Dobrev Klárával szemben a második fordulóban egy esetleges visszalépés esetén. 

A Závecz Research szerdán publikált felmérése szerint azonban mindenképpen Dobrev lesz a második forduló esélyese. A felmérés különlegessége, hogy maga Márki-Zay Péter rendelte meg.

„Az itt kijött eredmények alapján a hódmezővásárhelyi polgármester kicsit jobban meg tudná szorongatni a DK jelöltjét, mint Karácsony Gergely, és hármuk közül vele érné el a legjobb eredményt 2022-ben az ellenzék” – írja a 444, amely a Medián tegnap közzétett eredményeire hivatkozva Márki-Zay-t 33 százalékon, Karácsony Gergelyt 24 százalékon, míg Dobrev Klárát 37 százalékon mérte.

mandiner.hu
Címkék:
  • Orbán Viktor: Mi, magyarok, kultúrnemzet vagyunk
    – A Magyar Zene Házához hasonló intézményeket máshol a járványra hivatkozva inkább bezárják vagy leépítik, ám Magyarországon kulturális expanzió figyelhető meg – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Liget projekt részeként megépült létesítmény ünnepélyes megnyitóján. A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon jelentős a kultúra támogatása, majd emlékeztetett, hogy a baloldal folyamatosan támadta a beruházást, ám a magyar kultúra napja helyett inkább április 3-án kell rajtuk revansot venni.
  • Minden egyes hungarikum híd az emberek között
    A Hungarikum kiállítóházban a magyar géniuszok és az általuk alkotott csúcsteljesítmények előtti tiszteletadás hozzájárulhat a hagyományait számon tartó, egységes nemzeti tudattal rendelkező generációk neveléséhez, ugyanis minden egyes hungarikum híd az emberek között - fogalmazott az agrárminiszter szombaton a Lakitelek Népfőiskolán.
  • A magyar kultúra napja – 199 éve fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt
    1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával kapcsolatos szakmai elismeréseket is – írja a Híradó.hu.
MTI Hírfelhasználó