Vegyesen alakult szerdán a forint árfolyama
2021. október 13. 18:17

Vegyesen alakult a forint árfolyama szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Az euró jegyzése szerdán a reggel hat órakor tartott 360,40 forintról este hat órára 360,17 forintra csökkent. A dollár jegyzése 311,98 forintról ment le 311,13 forintra, a svájci franké viszont emelkedett, reggel 335,69 forinton, este pedig 336,14 forinton állt.
   
A hét eleji kezdéshez képest a forint gyengébben áll az euróval és a svájci frankkal szemben, sorrendben 0,1 és 0,3 százalékkal. A dollárral szemben viszont szerda esti jegyzése nagyjából megegyezik a hét eleji kezdéssel.
   
A hónap eleje óta a forint az euróval és a dollárral szemben 0,3 százalékkal gyengült, a svájci frankkal szemben pedig közel egy százalékot veszített. Ezzel már a svájci frankkal szemben is gyengébben áll az év eleji kezdésnél, mégpedig 0,2 százalékkal. A dollárral szemben a forint 4,8 százalékot veszített az év eleje óta, az euróval szemben viszont még 0,7 százalékkal áll erősebben.
   
Az idén elért leggyengébb árfolyamánál 0,2 százalékkal erősebb a forint szerda esti jegyzésén a svájci frankkal, 0,3 százalékkal erősebb a dollárral és 2,5 százalékkal erősebb az euróval szemben.
   
Idei legerősebb jegyzéséhez képest 10 százalékot veszített a forint a dollárral, 6,8 százalékot a svájci frankkal és 4,4 százalékot az euróval szemben.

MTI
Címkék:
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó