Vegyesen alakult szerdán a forint árfolyama
2021. október 13. 18:17

Vegyesen alakult a forint árfolyama szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Az euró jegyzése szerdán a reggel hat órakor tartott 360,40 forintról este hat órára 360,17 forintra csökkent. A dollár jegyzése 311,98 forintról ment le 311,13 forintra, a svájci franké viszont emelkedett, reggel 335,69 forinton, este pedig 336,14 forinton állt.
   
A hét eleji kezdéshez képest a forint gyengébben áll az euróval és a svájci frankkal szemben, sorrendben 0,1 és 0,3 százalékkal. A dollárral szemben viszont szerda esti jegyzése nagyjából megegyezik a hét eleji kezdéssel.
   
A hónap eleje óta a forint az euróval és a dollárral szemben 0,3 százalékkal gyengült, a svájci frankkal szemben pedig közel egy százalékot veszített. Ezzel már a svájci frankkal szemben is gyengébben áll az év eleji kezdésnél, mégpedig 0,2 százalékkal. A dollárral szemben a forint 4,8 százalékot veszített az év eleje óta, az euróval szemben viszont még 0,7 százalékkal áll erősebben.
   
Az idén elért leggyengébb árfolyamánál 0,2 százalékkal erősebb a forint szerda esti jegyzésén a svájci frankkal, 0,3 százalékkal erősebb a dollárral és 2,5 százalékkal erősebb az euróval szemben.
   
Idei legerősebb jegyzéséhez képest 10 százalékot veszített a forint a dollárral, 6,8 százalékot a svájci frankkal és 4,4 százalékot az euróval szemben.

MTI
Címkék:
  • Ha nincs gyermek, nincs jövő
    "Mi a saját gyermekeinkre szeretnénk hagyni az országot, nem pedig idegenekre, ezért ha van gyermek, akkor van jövő, ha nincs gyermek, nincs jövő se a családnak, se az országnak" - jelentette ki a közrádióban Orbán Viktor, hozzátéve, ez az első mondata a kormányprogramnak 2010 óta, de már így volt 1998-ban is.
  • Az ország ellen dolgozó ügynökök
    Az elmúlt 15 évben egyebek mellett a genderideológia terjesztésével, a migráció ideológiai megalapozásával, majd a tömeges illegális bevándorlási hullám elindításával próbáltak bomlasztani Európát az ellenérdekelt nagyhatalmak.
  • Egy kinevezés biztonsági kockázatai
    Elborzasztó módon a kinevezések feltétele a gyenge politikai képességből fakadó másodlagos értékrend követése. Ha valaki lelkesen támogatja az illegális migrációt, és a gender- valamint az LMBTQ-őrültséget, máris számíthat jelentős beosztásra.
MTI Hírfelhasználó