Székelyudvarhely: Rendhagyó történelemórák Trianonról
2021. október 13. 23:08

A 101 évvel ezelőtt történtekre emlékeztet, egyben hitelesen tájékoztatja a legfiatalabbakat Trianonról az a kiállítás, amelyet a Magyarságkutató Intézet idén június 4-én, az Összetartozás Napján indított útjára. A 24 darabból álló történelmi roll-up sorozat most – Erdélyben elsőként – Székelyudvarhelyre érkezett, és a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium emeleti folyosóján kapott helyet.

Rendhagyó történelemórák Trianonról

Kép: László Ildikó

A tárlat megnyitóján Sashalmi-Fekete Tamás történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa elmondta: a roll-up sorozat olyan kordokumentumokat mutat be, amelyek a Trianonhoz vezető folyamatot ismertetik, illetve annak következményeiről is tájékoztatja a látogatókat.

Hozzátette: segítségükkel rendhagyó történelemórákat is tartanak majd a tanintézményben. A tárlatnak nem ez lesz az egyetlen székelyudvarhelyi helyszíne, hiszen a tervek szerint a Tamási Áron Gimnáziumban is kiállítják majd, ezt követően pedig a Művelődési Házban, a szélesebb közönség számára is látható lesz – tette hozzá Sashalmi-Fekete Tamás. 

Kép: László Ildikó

Kudelász Nóbel 

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó