Székelyudvarhely: Rendhagyó történelemórák Trianonról
2021. október 13. 23:08

A 101 évvel ezelőtt történtekre emlékeztet, egyben hitelesen tájékoztatja a legfiatalabbakat Trianonról az a kiállítás, amelyet a Magyarságkutató Intézet idén június 4-én, az Összetartozás Napján indított útjára. A 24 darabból álló történelmi roll-up sorozat most – Erdélyben elsőként – Székelyudvarhelyre érkezett, és a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium emeleti folyosóján kapott helyet.

Rendhagyó történelemórák Trianonról

Kép: László Ildikó

A tárlat megnyitóján Sashalmi-Fekete Tamás történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa elmondta: a roll-up sorozat olyan kordokumentumokat mutat be, amelyek a Trianonhoz vezető folyamatot ismertetik, illetve annak következményeiről is tájékoztatja a látogatókat.

Hozzátette: segítségükkel rendhagyó történelemórákat is tartanak majd a tanintézményben. A tárlatnak nem ez lesz az egyetlen székelyudvarhelyi helyszíne, hiszen a tervek szerint a Tamási Áron Gimnáziumban is kiállítják majd, ezt követően pedig a Művelődési Házban, a szélesebb közönség számára is látható lesz – tette hozzá Sashalmi-Fekete Tamás. 

Kép: László Ildikó

Kudelász Nóbel 

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Beleavatkoztak a csehországi választásokba
    Néhány nappal a cseh választások előtt a Babišra vonatkozó adatok kiszivárogtatása egy tudatosan időzített, célzott külső támadás volt.
  • A Jeine német nemzetiségi udvarház Budajenőn
    A kormány 55 millió forinttal támogatta a budajenői Jeine német nemzetiségi udvarház kialakítását - hangzott el az intézmény pénteki átadásán.
  • A rezsiharc eredményét meg kell védeni
    A rezsiharc eredményét meg kell védeni - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy Brüsszel árat emelne az áram és az üzemanyag esetében is azzal az indoklással, hogy klímavédelmet kell folytatni.
MTI Hírfelhasználó