Erősödött csütörtökön a forint
2021. október 14. 20:24

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön a bankközi devizapiacon.

A forint nagyjából 0,3 százalékkal erősödött az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben egyaránt. Az eurót a reggel hat órai 359,98 forint után este fél hétkor 358,87 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 310,51 forintról csökkent 309,58 forintra, a svájci franké pedig 336,30 forintól ment lejjebb 335,35 forintra.
   
A forint csütörtöki erősödésének köszönhetően 0,3 százalékkal áll erősebben a hétfői kezdésnél az euróval szemben, 0,5 százalékkal erősebb a dollár heti kezdő árfolyamánál és nagyjából a hétfői kezdéssel megegyező árfolyamon jegyzik a svájci frankkal szemben.
   
Csütörtök esti jegyzésén a forint 0,1 százalékkal áll erősebben az októberi kezdésnél az euróval és 0,2 százalékkal erősebben a dollárral szemben, a svájci frankkal szemben viszont 0,7 százalékkal áll gyengébben. Szerda esti jegyzésén a forint még mindhárom devizával szemben gyengébben állt a hó eleji árfolyamánál, a svájci frankkal szemben egy százalékkal.
   
Az év eleji jegyzéshez képest a forint egy százalékkal áll erősebben az euróval és 4,3 százalékkal gyengébben a dollárral szemben. A svájci frank jegyzése nagyjából megfelel az év elejinek.
 

MTI
Címkék:
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
MTI Hírfelhasználó