Labdarúgó NB I - Visszatérő edzőjével kikapott az MTK
2021. október 15. 21:58

Az MTK Budapest hazai pályán 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A kék-fehérek kispadján már Teodoru Vaszilisz ült, aki a válogatott szünetben a menesztett Giovanni Costantino helyét vette át; az új szakember korábban már irányította az együttest, 2016-ban 33 mérkőzésen dirigálta a csapatot.
   
A felcsúti együttes továbbra is őrzi idegenbeli veretlenségét a szezonban.

NB I 9. forduló:

MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)

Uj Hidegkuti Nándor Stadion, 1675 néző, v.: Karakó

    gólszerző: Komáromi (69.)

    sárga lap: Weir (31.), Dimitrov (48.), Kosznovszky (54.), Haraszti (92.), illetve Favorov (30.), Baluta (44.), Weslen Junior (83.)

    MTK Budapest:

Mijatovic - Balázs, Varju, Ferreira, Herrera - Weir, Kosznovszky (Haraszti, 79.), Dimitrov (Kocsis B., 61.) - Vancsa (Kovácsréti, 88.), Miovski, Grozav

    Puskás Akadémia FC:

Tóth B. (Markek, 92.) - Szolnoki, Joao Nunes, Spander, Nagy Zs. - van Nieff, Favorov (Corbu, 61.), Baluta (Puljic, 75.) - Komáromi, Kozák (Weslen Junior, 75.), Slagveer (Plsek, 75.)

Az első 45 percben egyik fél sem vállalt sok kockázatot, így csak elvétve jutottak el a csapatok a kapuig, az egyetlen ziccert az MTK dolgozta ki, de Miovski nem tudott élni a lehetőséggel.
   
A fordulást követően sem változott a játék képe, sok hibával futballoztak a csapatok. A játékrész közepén aztán a felcsútiak kerültek előnybe, így az MTK-nak kellett volna újítania, de az erejéből ezen az estén a hajrában csak egy lesgólra futotta.

MTI
Címkék:
  • Az EU Gondolatrendőrsége vadabb a volt Szovjetunióénál
    Bogár László: Van a feminizmus, amely destruktív indulattal harcol azért, hogy a nő ugyan biológiailag nagyon is nő maradjon, de szuperférfiként tarolhasson le mindent és mindenkit, főként a hímeket. Aztán van a transzgender, ami még nagyobb indulattal harcol azért, hogy egyáltalán ne is létezhessen lételméletileg sem az, hogy nő és/vagy férfi.
  • Aranyrögök az irodalmi bőségszaruban
    Soltész Márton: Péter számára nem létezett önmagáért való irodalmiság; az irodalmat, annak törzsi hagyományaihoz hűen közösségi élményt adó, rituális-szakrális gyakorlatként művelte, olyan tevékeny jelenlétként, amelynek áldásait mindenkor a közösség – elsősorban annak gondolkodó, önépítő tagjai – élvezi(k).
  • Globális cselekvés nemzetállami tettekkel
    Az az évtizedek óta ismert mondás, hogy gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, már kevés - húzta alá Áder János. Jelenleg az elnök szerint helyesen így hangzik: cselekedj globálisan, cselekedj lokálisan.
MTI Hírfelhasználó