Az ÁSZ vezetőségébe távozik a Médiahatóság elnöke
2021. október 16. 15:23

A Híradó információi szerint Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját. Az M1 úgy tudja, hogy Karas Monika utódja a médiahatóság élén Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

Lemondott Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke – értesült az M1 aktuális csatorna pénteken. A híradó információi szerint Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját, míg utódja Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

Karas Monikát 2013. augusztus 19-én nevezték ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökévé. Az Országgyűlés 2013. szeptember 9-én 248 szavazattal kilenc évre választotta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának elnökévé, mandátuma így jövőre járt volna le. Karas Monika kinevezése előtt ügyvédként tevékenykedett, Orbán Viktort is védte az Élet és Idalommal szembeni perben.

Koltay András a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi kara és 2018 óta a Nemzeti Köszszolgálati Egyetem rektora. 2010 októbere óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja. Szintén jogász végzettségű: LL.M. (Master of Law) fokozatot szerzett 2007-ben a University College Londonon, korábban pedig a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézetében folytatott tanulmányokat. PhD-fokozatát 2008-ban szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán, legfőbb kutatási területei a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok kérdéseihez kapcsolódnak.  

mandiner.hu
Címkék:
  • Globális cselekvés nemzetállami tettekkel
    Az az évtizedek óta ismert mondás, hogy gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, már kevés - húzta alá Áder János. Jelenleg az elnök szerint helyesen így hangzik: cselekedj globálisan, cselekedj lokálisan.
  • Hazánk megvédi a gyerekeket a genderterrortól
    Szánthó Miklós: Nyíltsisakos támadójátékkal: kíméletlenül le kell rántani a leplet a csirkefogó-vigyorú jóemberkedésről. A liberális felfogás már jó ideje elszakadt az egyén valódi tiszteletétől, mely a jogok és kötelességek egyensúlyát jelenti. Az egyedüli cél ma az, hogy bármilyen emberi vágyat, késztetést emberi joggá transzformáljanak, függetlenül annak erkölcsi tartalmától és közösségre – ideértve a gyermekeket is természetesen – gyakorolt hatásától.
  • Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között
    Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.
MTI Hírfelhasználó