Az ÁSZ vezetőségébe távozik a Médiahatóság elnöke
2021. október 16. 15:23

A Híradó információi szerint Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját. Az M1 úgy tudja, hogy Karas Monika utódja a médiahatóság élén Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

Lemondott Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke – értesült az M1 aktuális csatorna pénteken. A híradó információi szerint Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját, míg utódja Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

Karas Monikát 2013. augusztus 19-én nevezték ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökévé. Az Országgyűlés 2013. szeptember 9-én 248 szavazattal kilenc évre választotta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának elnökévé, mandátuma így jövőre járt volna le. Karas Monika kinevezése előtt ügyvédként tevékenykedett, Orbán Viktort is védte az Élet és Idalommal szembeni perben.

Koltay András a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi kara és 2018 óta a Nemzeti Köszszolgálati Egyetem rektora. 2010 októbere óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja. Szintén jogász végzettségű: LL.M. (Master of Law) fokozatot szerzett 2007-ben a University College Londonon, korábban pedig a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézetében folytatott tanulmányokat. PhD-fokozatát 2008-ban szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán, legfőbb kutatási területei a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jogok kérdéseihez kapcsolódnak.  

mandiner.hu
Címkék:
  • Orbán Viktor: Mi, magyarok, kultúrnemzet vagyunk
    – A Magyar Zene Házához hasonló intézményeket máshol a járványra hivatkozva inkább bezárják vagy leépítik, ám Magyarországon kulturális expanzió figyelhető meg – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Liget projekt részeként megépült létesítmény ünnepélyes megnyitóján. A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon jelentős a kultúra támogatása, majd emlékeztetett, hogy a baloldal folyamatosan támadta a beruházást, ám a magyar kultúra napja helyett inkább április 3-án kell rajtuk revansot venni.
  • Minden egyes hungarikum híd az emberek között
    A Hungarikum kiállítóházban a magyar géniuszok és az általuk alkotott csúcsteljesítmények előtti tiszteletadás hozzájárulhat a hagyományait számon tartó, egységes nemzeti tudattal rendelkező generációk neveléséhez, ugyanis minden egyes hungarikum híd az emberek között - fogalmazott az agrárminiszter szombaton a Lakitelek Népfőiskolán.
  • A magyar kultúra napja – 199 éve fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt
    1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával kapcsolatos szakmai elismeréseket is – írja a Híradó.hu.
MTI Hírfelhasználó