Muzslya: Óvodapedagógusok szakmai képzése
2021. október 16. 21:20

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola volt a helyszíne az óvodapedagógusok szakmai képzésének, amelyen a közép-bánáti óvónők vettek részt. Ez volt a Magyar Nemzeti Tanács által megrendezett képzéssorozat nyolcadik, utolsó előtti állomása, ahol az országos óvodai alapprogram bevezetéséről értesülhettek, azoktól az óvodapedagógusoktól, akik már e program szerint végzik tevékenységüket.

Az egybegyűlteket a házigazda, Molnár Attila iskolaigazgató, az MNT tagja köszöntötte, majd megkezdődött a képzés, amelyet az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézményének óvodapedagógusai - Tadić Enikő pedagógus szakmunkatárs, Kara Béda Gabriella, Torma Anasztázia, Nakić Erika és Selymesi Valentina - jóvoltából 24 óvónővel jártak végig. A szakmai gyakorlat során olyan témákat dolgoztak fel, amelyek nem mondhatóak mindennapiaknak. A képzést vezető óvodapedagógusok bemutatták, hogyan dolgozták fel a gyerekekkel a lakodalom fogalmát, vagy a házépítésről hogyan tartották a foglalkozásokat, de a témák között volt, hogyan beszélnek a papagájok, de feldolgozták a növénytermesztéstől a méztermelésig történő folyamatot is, továbbá az adventi ünnepkört is kidomborították, kicsit másként.

A szakmai képzést augusztusban kezdték meg, és a muzslyain kívül még egy hétvégén kerül bemutatásra, mégpedig október 23-án, Óbecsén.

Kónya-Kovács Otília 

vajma.info
Címkék:
  • Hitvalló őseikre büszke magyar közösségek
    Orbán Viktor azt kívánta az új püspöknek, hogy legyen bátor őre és gyarapítója annak a súlyos megpróbáltatások között született kulturális és szellemi örökségnek, amelyet az unitáriusok a kereszténység egyetlen magyar alapítású történelmi felekezeteként hoztak létre az elmúlt öt évszázad során.
  • A csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom felújítása
    A magyar kormány 26 millió forintos támogatásával cserélték ki a csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom nyílászáróit és óriási méretű üvegfelületeit.
  • A V4-ek védelmi vezetői: egységes NATO, egységes EU
    A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és rendészeti bizottságai kiállnak az egységes NATO és az egységes Európai Unió mellett - közölte a magyar országgyűlési bizottság elnöke a pénteki debreceni tanácskozás utáni sajtótájékoztatón
MTI Hírfelhasználó