NB I - A Fehérvár egy góllal legyőzte a Honvédot
2021. október 16. 21:37

A MOL Fehérvár FC 2-1-re nyert a vendég Budapest Honvéd ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd FC 2-1 (1-0)
 
MOL Aréna Sóstó, 2914 néző v.: Berke

gólszerzők: Zivzivadze (26.), Petrjak (55.), illetve Batik (60.)
sárga lap: Fiola (78.), Makarenko (83.), illetve Lovric (28.), Lukic (32.), Eppel (78.), Nono (lefújás után), Baráth B. (lefújás után)
    
Fehérvár: Kovács D. - Fiola, Rus, Musliu, Stopira - Petrjak (Bamgboye, 70.), Nego, Makarenko, Dárdai - Zivzivadze (Heister, 88.), Kodro
    
Honvéd: Szappanos - Lovric (Mezghrani, 68.), Batik, Klemenz, Tamás K. - Nono, Hidi, Pantelic (Eppel, 76.) - Bőle (Machach, 57.), Lukic, Balogh N. (Zsótér, 57.)
    
Meddő fehérvári mezőnyfölénnyel telt a találkozó első húsz perce, a kapusoknak semmi dolguk nem akadt. A semmiből szerzett vezetést a "Vidi": egy gyors kontra végén Budu Zivzivadze csavart a kapu bal felső sarkába. Éledezett a Honvéd is, de a szünetig nem tudott komoly helyzetig eljutni.

Fordulás után tovább támadott a fővárosi gárda, de a hazaiak egy újabb gyors támadás végén megduplázták előnyüket. Nem tartott sokáig a kétgólos fehérvári vezetés, mert Batik Bence fejesével gyorsan szépített a Honvéd. Nagy erőket mozgósított a vendégcsapat az egyenlítés érdekében, fellazuló védelmük mellett pedig több lehetőség adódott a Fehérvár előtt a meccs eldöntésére, de egyik fél sem járt sikerrel.

MTI
Címkék:
  • Orbán Viktor Madridban majd Párizsban tárgyal
    Az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően került sor Orbán Viktor és Santiago Abascal, a VOX elnökének megbeszélésére, a téma az európai keresztény és konzervatív értékek védelme, a családok és a gyermekvállalás támogatása valamint az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.
  • A csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom felújítása
    A magyar kormány 26 millió forintos támogatásával cserélték ki a csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom nyílászáróit és óriási méretű üvegfelületeit.
  • A V4-ek védelmi vezetői: egységes NATO, egységes EU
    A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és rendészeti bizottságai kiállnak az egységes NATO és az egységes Európai Unió mellett - közölte a magyar országgyűlési bizottság elnöke a pénteki debreceni tanácskozás utáni sajtótájékoztatón
MTI Hírfelhasználó