Felfüggesztik a metrókocsik közlekedésének nagy részét
2021. október 18. 12:04

Egy sürgősségi vizsgálat miatt az amerikai főváros metrórendszerének adminisztrációja felfüggeszti a metrókocsik mintegy 60 százalékának közlekedését. A hatóságok egy október 12-i kisiklás körülményeit vizsgálják

. A bejelentést vasárnap tették közzé a Twitter közösségi oldalon. A metró illetékesei közölték, hogy az összes 7000-es sorozatú kocsit kivonják a forgalomból, amelyek a kocsiállomány mintegy 60 százalékát teszik ki. E vagonok nélkül a metróban hétfőn mintegy 40 szerelvény fog közlekedni - derült ki a közleményből. Így csak alapszolgáltatást biztosítanak minden vonalon, a vonatokat átlagosan 30 percenként indítják majd.

A helyi közlekedési hatóság október 12-én jelentette, hogy az egyik vonat kisiklott. A 187 utas közül senki sem sérült meg.

MTI
Címkék:
  • Globális cselekvés nemzetállami tettekkel
    Az az évtizedek óta ismert mondás, hogy gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, már kevés - húzta alá Áder János. Jelenleg az elnök szerint helyesen így hangzik: cselekedj globálisan, cselekedj lokálisan.
  • Hazánk megvédi a gyerekeket a genderterrortól
    Szánthó Miklós: Nyíltsisakos támadójátékkal: kíméletlenül le kell rántani a leplet a csirkefogó-vigyorú jóemberkedésről. A liberális felfogás már jó ideje elszakadt az egyén valódi tiszteletétől, mely a jogok és kötelességek egyensúlyát jelenti. Az egyedüli cél ma az, hogy bármilyen emberi vágyat, késztetést emberi joggá transzformáljanak, függetlenül annak erkölcsi tartalmától és közösségre – ideértve a gyermekeket is természetesen – gyakorolt hatásától.
  • Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között
    Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.
MTI Hírfelhasználó