Felfüggesztik a metrókocsik közlekedésének nagy részét
2021. október 18. 12:04

Egy sürgősségi vizsgálat miatt az amerikai főváros metrórendszerének adminisztrációja felfüggeszti a metrókocsik mintegy 60 százalékának közlekedését. A hatóságok egy október 12-i kisiklás körülményeit vizsgálják

. A bejelentést vasárnap tették közzé a Twitter közösségi oldalon. A metró illetékesei közölték, hogy az összes 7000-es sorozatú kocsit kivonják a forgalomból, amelyek a kocsiállomány mintegy 60 százalékát teszik ki. E vagonok nélkül a metróban hétfőn mintegy 40 szerelvény fog közlekedni - derült ki a közleményből. Így csak alapszolgáltatást biztosítanak minden vonalon, a vonatokat átlagosan 30 percenként indítják majd.

A helyi közlekedési hatóság október 12-én jelentette, hogy az egyik vonat kisiklott. A 187 utas közül senki sem sérült meg.

MTI
Címkék:
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
  • Az orosz medve nem játék
    2021-ben Belaruszban egy olyan destabilizációs akció történt, amely meglehetősen hasonlított a 2014-es, kijevi forradalomnak nevezett puccsra. Az orosz vezetés most hamarabb ébredt, és gyorsan rea­gált. Fehéroroszország esetleges elvesztését konkrét nemzetbiztonsági fenyegetésként kezelték.
MTI Hírfelhasználó