Felfüggesztették az LMBTQ-tankönyv szétosztását a valenciai Castellón iskoláiban
2021. október 18. 12:46

Az egyik katolikus szervezet feljelentése után a bíróság hétvégén azonnali hatállyal arra utasította az önkormányzatot, hogy állítsa le az érintett könyvek forgalmazását és a tantermekben való szétosztását. Úgy vélik: mivel azok nem lettek megfelelően felülvizsgálva, hosszú távon akár káros hatással is lehetnek a gyerekek fejlődésére. A régió kulturális minisztériuma, aki egyben a feminista és LMBTQ-jogokért is felel közleményében kifejtette: “zavarba ejtőnek” tartják a bíróság döntését, ugyanis “meggyőződésük, hogy a könyvek iskolai jelenléte jó dolog és segíti a sokszínűség elfogadását, tiszteletét és a toleranciát, emellett eszköz a tanárok számára, hogy megfelelően érzékenyítsék a tanulókat”.

A feljelentő katolikus szervezet azt közölte, hogy nem akarnak semmilyen vallási vagy ideológiai szabadságot megsérteni, de megfelelő ellenőrzés nélkül ezek a könyvek “helyrehozhatatlan károkat” okozhatnak az új generációnak, ezért a szülőknek is kiemelten oda kell figyelniük arra, hogy “az intézmények ne erőltessenek rá semmilyen ideológiát a gyerekekre”.

A kiadványokat, amelyek elsősorban a 12-17 éves korosztálynak készültek, az az Egyenlőségi Minisztérium biztosította az oktatási intézményeknek, amely a júniusban elfogadott transztörvényt készítette. Spanyolország teljes területén tanítják már a gyerekeket különböző LMBTQ-tankönyvekből.

Mediaworks
Címkék:
  • Globális cselekvés nemzetállami tettekkel
    Az az évtizedek óta ismert mondás, hogy gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, már kevés - húzta alá Áder János. Jelenleg az elnök szerint helyesen így hangzik: cselekedj globálisan, cselekedj lokálisan.
  • Hazánk megvédi a gyerekeket a genderterrortól
    Szánthó Miklós: Nyíltsisakos támadójátékkal: kíméletlenül le kell rántani a leplet a csirkefogó-vigyorú jóemberkedésről. A liberális felfogás már jó ideje elszakadt az egyén valódi tiszteletétől, mely a jogok és kötelességek egyensúlyát jelenti. Az egyedüli cél ma az, hogy bármilyen emberi vágyat, késztetést emberi joggá transzformáljanak, függetlenül annak erkölcsi tartalmától és közösségre – ideértve a gyermekeket is természetesen – gyakorolt hatásától.
  • Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között
    Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.
MTI Hírfelhasználó