Elsöprő hazai siker az első nemzetközi parateqball versenyen
2021. október 18. 16:49

Magyarországon rendezték meg az első nemzetközi parateqball versenyt, a Budapest Teqball és Para Teqball Kupát, ahol 8 országból 40 játékos mérte össze tudását. A több kategóriában meghirdetett versenyen elsöprő hazai siker született, hiszen mindegyik csoport győztese között volt magyar sportoló. A teqball esetében – amely mára a világ leggyorsabban fejlődő sportjává vált – az olimpiai, a parateqball esetében pedig a paralimpiai sportággá válás a cél.

Az elmúlt évek legdinamikusabban fejlődő labdajátéka minden bizonnyal a teqball. A Borsányi Gábor, Huszár Viktor és Gattyán György által megálmodott és kifejlesztett, a pingpongasztalhoz hasonló, ám ívelten hajlított Teq asztalon folyó labdajáték egyénileg, párosban és vegyes párosban egyaránt űzhető. A sportág gyorsan növekvő népszerűsége elérte a fogyatékkal élő amatőr és élsportolók világát is, így idén tavasszal a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) hivatalosan is bejelentette a parateqball sport megszületését. A Magyar Paralimpiai Bizottság közreműködésével a szövetség 2021. október 16-án az első alkalommal rendezte meg a Budapest Teqball és Para Teqball Kupát, amelyre 8 országból 40 játékos, köztük 8 fogyatékkal élő nevezett. A nemzetközi megmérettetés komoly hazai sikert hozott, hiszen minden kategóriában volt magyar aranyérmes.

hirado.hu
Címkék:
  • Globális cselekvés nemzetállami tettekkel
    Az az évtizedek óta ismert mondás, hogy gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, már kevés - húzta alá Áder János. Jelenleg az elnök szerint helyesen így hangzik: cselekedj globálisan, cselekedj lokálisan.
  • Hazánk megvédi a gyerekeket a genderterrortól
    Szánthó Miklós: Nyíltsisakos támadójátékkal: kíméletlenül le kell rántani a leplet a csirkefogó-vigyorú jóemberkedésről. A liberális felfogás már jó ideje elszakadt az egyén valódi tiszteletétől, mely a jogok és kötelességek egyensúlyát jelenti. Az egyedüli cél ma az, hogy bármilyen emberi vágyat, késztetést emberi joggá transzformáljanak, függetlenül annak erkölcsi tartalmától és közösségre – ideértve a gyermekeket is természetesen – gyakorolt hatásától.
  • Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között
    Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.
MTI Hírfelhasználó