Futball: Lovrencsics nem vállal több meccset a válogatottban
2021. október 20. 19:38

Pályafutása legnagyobb sikereként élte meg, hogy két Európa-bajnokságon is részt vehetett.

A 44-szeres válogatott védő úgy érzi, hiába próbált meg mindig száz százalékon teljesíteni, 33 évesen már nem tud két fronton a saját maga által elvárt szinten játszani.

“Bár nehéz volt, de úgy döntöttem, átadom a helyem a fiataloknak és nem lépek pályáéra többet a nemzeti csapatban” – mondta a jelenleg a Hajduk Split csapatát erősítő játékos.

Élete legnagyobb büszkesége az a 44 alkalom, amikor magára ölthette a címeres mezt, és két Eb-n szerepelt a nemzeti együttessel. Marco Rossinak és a korábbi szövetségi kapitányoknak, stábtagoknak külön megköszönte az elmúlt évek sikereit. A jövőben azonban már ő is cak szurkolóként fog szorítani a válogatott minél eredményesebb szerepléséért.

Lovrencsis klubszinten három bajnoki címet nyert a Ferencvárossal, emellett egy Magyar Kupa-siker és egy lengyel bajnoki cím (Lech Poznan) kötődik a nevéhez.

m4sport.hu
Címkék:
  • Orbán Viktor Varsóban
    A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
  • A titkosszolgálatok támadása idegen érdek: ki a tégla?
    Földi László: Felettébb zavaró és végtelenül elszomorító, hogy a magyar polgári titkosszolgálat bármelyikében áruló tisztek létezhetnek. Ők ugyanis nem lehetnek pártkatonák, mint volt ilyen időszak a rendszerváltás előtt, hanem szakmájukat végző kiválasztottak, az országot az első vonalban védeni köteles szervezet tagjai.
  • A cselekvés lehetőségeit mutatja a Planet 2021
    A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.
MTI Hírfelhasználó