„Nem riadunk meg a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal provokációjától"
2021. október 22. 16:59

„A Békemenet szilárd üzenete, hogy soha többé nem kérünk a posztkommunista baloldalból, nem riadunk meg a Gyurcsány-Márki-Zay vezette baloldal provokációjától, kiállunk egymásért és a nemzeti kormány politikájáért" - jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a szombati megmozdulást szervező Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője pénteken az Origónak.

Október 23-án, szombaton rendezik meg a nyolcadik Békemenetet, amelyre több százezer embert várnak a szervezők - emlékeztetett a cikk, amelyben ifj. Lomnici Zoltán arról beszélt, hogy az idei alkalom "azonban nagyban eltér elődeitől, hiszen Magyarország történetének legfontosabb választása közeleg".
   
Számos tényező veszélyezteti az országot, köztük a növekedő migrációs nyomás "és persze" Brüsszel folyamatos támadásai - jelentette ki.
   
Ifj. Lomnici Zoltán a leglényegesebbnek nevezte, hogy ismét Gyurcsány Ferenc és az a baloldali politikai elit próbál meg hatalomra kerülni, amely 2010 előtt tönkretette az országot, adókat emeltek, elvették a nyugdíjasok megélhetését és porba tiporták az emberek jogait.
   
2020 legfőképpen a nemzetközi hadszíntéren állította kihívás elé a régió országait, így Magyarországot - mondta -, kiemelve a koronavírus-járványt. 2021 "még drámaibbra sikeredett" az EU szempontjából. "A hibás brüsszeli egészségügyi válaszok miatt elhúzódó pandémia, kiújuló gazdasági bajok, amelyek miatt központilag fel kell függeszteni a korábban jól működő konvergenciakritériumok számonkérését, intézményi és strukturális válságok, amelyeket egyébként jól kihasznál az Európai Parlament sorosista, neomarxista, szélsőbaloldali többsége" - fogalmazott.
   
Közölte: mindezekre Magyarország egyértelmű válaszokat ad, "nem csupán a diagnózist állítja fel pontosan a kormány, de a helyes terápiát is alkalmazza a válságkezelésben".
   
"Ehhez képest az EU reakciója nem meglepő, olyan szempontok szerint támadják hazánkat (...) amelyek definiálatlansága okán jóval nehezebb racionális érvek mentén kivédeni azokat" - hangoztatta ifjabb Lomnici Zoltán.
   
A Békemenetre térve azt hangsúlyozta: "történelmi kontextusban a menet valódi lényege az lehet, hogy nem engedünk sem a 48-ból, sem 56-ból". Egyúttal leszögezte: "nem kívánjuk feladni nemzeti szuverenitásunkat, a magyarság önrendelkezéshez való jogát és az ország abbéli függetlenségét, hogy a legfontosabb, alapvető kérdésekben a magyar és ne a belga fővárosban döntsenek".
   
"Akár a migráció, akár a családvédelem, akár a rezsicsökkentés, akár a teremtett környezet védelmének kérdéséről beszélünk, a mi válaszaink azonosak a polgári kormány törekvéseivel, és nem hagyjuk, hogy az elmúlt tizenkét esztendő eredményeit és vívmányait a nemzetközi baloldal által dróton rángatott Gyurcsány-Márki-Zay-egységfront veszélybe sodorja" - tette hozzá.
 

MTI
Címkék:
  • Az EU Gondolatrendőrsége vadabb a volt Szovjetunióénál
    Bogár László: Van a feminizmus, amely destruktív indulattal harcol azért, hogy a nő ugyan biológiailag nagyon is nő maradjon, de szuperférfiként tarolhasson le mindent és mindenkit, főként a hímeket. Aztán van a transzgender, ami még nagyobb indulattal harcol azért, hogy egyáltalán ne is létezhessen lételméletileg sem az, hogy nő és/vagy férfi.
  • Aranyrögök az irodalmi bőségszaruban
    Soltész Márton: Péter számára nem létezett önmagáért való irodalmiság; az irodalmat, annak törzsi hagyományaihoz hűen közösségi élményt adó, rituális-szakrális gyakorlatként művelte, olyan tevékeny jelenlétként, amelynek áldásait mindenkor a közösség – elsősorban annak gondolkodó, önépítő tagjai – élvezi(k).
  • Globális cselekvés nemzetállami tettekkel
    Az az évtizedek óta ismert mondás, hogy gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, már kevés - húzta alá Áder János. Jelenleg az elnök szerint helyesen így hangzik: cselekedj globálisan, cselekedj lokálisan.
MTI Hírfelhasználó