Kína nem kockáztat, elmarad a pekingi maraton
2021. október 25. 11:48

Új időpont megjelölése nélkül törölték az október 31-re kiírt pekingi maratont a koronavírus-fertőzések miatt - írja a BBC. A futóverseny 1981 óta az ország egyik legnagyobb szabású sporteseménye, amely a Tienanmen téren kezdődik, és az Olimpiai Parkban zárul, 30 ezer ember vesz részt rajta.

A Föld legnépesebb országában még csak most kezdődik a vírus delta variánsának terjedése, emiatt sokan aggódnak, hogy lesz így téli olimpia 2022-ben az ország fővárosában. A kínai tisztviselők közben megtiltották az utazási irodáknak, hogy olyan tartományokat érintő túrákat szervezzenek, amelyek érintik a fertőzött területeket. Peking vezetői pedig azt közölték, hogy a védettség nélküli személyeket nem fogják beengedni a fővárosba.

Kína lakosságának mintegy 75,6 százaléka, azaz 1,068 milliárd ember kapott teljes oltóadagot szombatig.

InfoStart
Címkék:
  • Orbán Viktor Varsóban
    A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
  • A titkosszolgálatok támadása idegen érdek: ki a tégla?
    Földi László: Felettébb zavaró és végtelenül elszomorító, hogy a magyar polgári titkosszolgálat bármelyikében áruló tisztek létezhetnek. Ők ugyanis nem lehetnek pártkatonák, mint volt ilyen időszak a rendszerváltás előtt, hanem szakmájukat végző kiválasztottak, az országot az első vonalban védeni köteles szervezet tagjai.
  • A cselekvés lehetőségeit mutatja a Planet 2021
    A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.
MTI Hírfelhasználó