Dömötör Csaba: Az erőszakos baloldali politikára jövő tavasszal is erőteljes választ adunk
2021. október 25. 14:02

Kocsis-Cake Olivio napirend előtti felszólalásában úgy vélekedett: Orbán Viktor október 23-i beszédéből az derül ki, hogy számára 2006 fontosabb, mint 1956. A Párbeszéd képviselője szerint ennek az az oka, hogy a rendszer mai kritikusai ugyanúgy érzik magukat, mint annak idején. – Akkor az ÁVH figyelte őket, ma a Pegasus. Akkor idegen érdekeket szolgáló imperialistának nevezte őket a propaganda, ma ugyanez a helyzet, csak az imperialista helyett Soros György szerepel. Bár ma már senkit nem visznek el, de helyette jön egy NAV-vizsgálat – mondta Kocsis-Cake Olivio. Szerinte a kormány nem segít a rászorulókon, az oktatás, az egészségügy fejlesztése helyett fontosabb számára az LMBTQ-ideológia elleni küzdelem. – ’56-ban az emberek azt mondták, hogy elég volt, és ezt fogják mondani jövő tavasszal is – jelentette ki.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában megköszönte a Békemenet több százezer résztvevőjének, hogy annak ellenére is méltósággal, emelt fővel emlékeztek 1956 hőseire, hogy a baloldalról folyamatosan sértegették, gúnyolták őket.

– Most szombaton erőteljes választ adtak a sértegetésekre, az erőszakos baloldali politikára, és erőteljes választ fognak adni 2022-ben is, ebben biztosak lehetnek – mondta Dömötör Csaba.

Emlékezett arra, hogy nem a kormány, hanem baloldal az, amely börtönnel fenyegeti a másként gondolkodókat, eltiltással az újságírókat. – Nem a mi miniszterelnökünk, hanem a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter elmélkedik arról, hogy mire is lehet használni a lámpavasat – fogalmazott.

A gazdaságpolitikával kapcsolatos bírálatokra Dömötör hosszasan sorolta a kormány intézkedéseit:

hitelmoratórium, családi adóvisszatérítés, kétszázezres minimálbér, 13. havi nyugdíj visszaállítása, fiatalok adómentessége, otthonteremtési program bővítése, ápolók, szociális dolgozók béremelése. – Erre jön ön és a baloldali pártvezetők, akik azt mondják, hogy nem történik semmi. Legalább ne állítsanak valótlant – mondta az államtitkár.

Szerinte a baloldalnak azt a kérdést kellene feltennie, hogy ott, ahol a választóktól megbízást kaptak, elvégzik-e a munkát.

– Karácsony Gergely hónapok óta nem csinál semmit, csak kampányol. Miután a teljesítménydeficit miatt visszalépett az előválasztáson, arról beszél, hogy unatkozik. Valakik beletoltak félmilliárdot a kampányába, önkéntesek segítettek neki, erre ő azt mondja, unatkozik. Szerintem ez még az önök pártjaiban is kiveri a biztosítékot – fogalmazott Dömötör Csaba felvetve a kérdést: a Facebook-huszárkodáson kívül van-e még valami, ami Karácsonyt motiválja?

– Mindenki látja, hogy a fővárosban lenne teendő: a köztisztaság, a közbiztonság, a közlekedés megszervezése. Csak meló lenne, arra kérem önöket, hogy végre lássanak neki – zárta sorait Dömötör Csaba.

Magyar Nemzet
Címkék:
  • Orbán Viktor Varsóban
    A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
  • A titkosszolgálatok támadása idegen érdek: ki a tégla?
    Földi László: Felettébb zavaró és végtelenül elszomorító, hogy a magyar polgári titkosszolgálat bármelyikében áruló tisztek létezhetnek. Ők ugyanis nem lehetnek pártkatonák, mint volt ilyen időszak a rendszerváltás előtt, hanem szakmájukat végző kiválasztottak, az országot az első vonalban védeni köteles szervezet tagjai.
  • A cselekvés lehetőségeit mutatja a Planet 2021
    A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.
MTI Hírfelhasználó