Lengyelországban a vártnál jelentősebben csökkent a munkanélküliség szeptemberben
2021. október 25. 14:50
Lengyelországban a vártnál jelentősebben csökkent a munkanélküliség szeptemberben az előző hónaphoz képest - adta hírül az MTI. A lengyel statisztikai hivatal hétfőn azt közölte, hogy a munkanélküliségi ráta tavaly április óta a legalacsonyabb szintre, 5,6 százalékra süllyedt az augusztusi 5,8 százalékról. A PAP lengyel hírügynökség által megkérdezett szakértők véleményének átlagában kevésbé javuló adat, 5,7 százalék szerepelt szeptemberre. Tavaly szeptemberben magasabb, 6,1 százalék volt a munkanélküliség.

A munkanélküliek száma idén augusztushoz képest mintegy 26 ezerrel, 934,7 ezerre mérséklődött szeptemberben.

Tavaly Lengyelországban márciusban volt a legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta 5,4 százalékkal, a legmagasabb pedig a decemberi 6,2 százalékos érték volt. Az idén januárban 6,5 százalékra, 2018 áprilisa óta a legmagasabb szintre emelkedett az állástalanok aránya.

MTI
Címkék:
  • Orbán Viktor Varsóban
    A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
  • A titkosszolgálatok támadása idegen érdek: ki a tégla?
    Földi László: Felettébb zavaró és végtelenül elszomorító, hogy a magyar polgári titkosszolgálat bármelyikében áruló tisztek létezhetnek. Ők ugyanis nem lehetnek pártkatonák, mint volt ilyen időszak a rendszerváltás előtt, hanem szakmájukat végző kiválasztottak, az országot az első vonalban védeni köteles szervezet tagjai.
  • A cselekvés lehetőségeit mutatja a Planet 2021
    A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.
MTI Hírfelhasználó