„Azonnal segítsenek!” – Kikerült a segélyhívás Alec Baldwin halálos lövése után
2021. október 25. 14:51

Alec Baldwin húzta meg a ravaszt és ő volt a film egyik producere is, a biztonsági előírások betartását is neki kellett volna biztosítania.

„Két embert véletlenül lelőttek a forgatáson! Azonnal segítségre van szükségünk!” – ezekkel a szavakkal kezdte a film naplóvezetője a nyilvánosságra hozott segélyhívását másodpercekkel a tragédia után. A nő elmondta: egyetlen lövés dördült el, utána aki tudott, kimenekült az épületből. „Két sérültről tudok. Épp egy jelenetet próbáltunk, a rendező és az operatőr a rendezőasszisztens fölé hajoltak, amikor eldördült a fegyver. Azt üzenik, hogy szabaddá teszik az utat a mentőknek. A western-faluban vagyunk az egyes kapunál!” – mondta a naplóvezető a 911-es segélyhívószám diszpécserének.

A forgatást felfüggesztették - mert még tart a nyomozás, a helyszínelők és a rendőrök vissza-vissza térnek a tragédia színhelyére. Egyelőre senkit sem tartóztattak le, ez azonban csak idő kérdése, a napvilágot látott információk szerint ugyanis a forgatáson egymást érték a szabálytalanságok. Néhány órával a tragédia előtt a stáb hat tagja mondott fel a rossz munkakörülmények miatt. A Times hírlap értesülései szerint a baleset előtt már háromszor elsültek a kellékfegyverek, a kellékekért felelős szakember, aki ezelőtt csak egy filmen dolgozott ebben a munkakörben, mégsem cserélte ki a halálos fegyvert.

A ravaszt Golden Globe-díjas Alec Baldwin húzta meg. Ő volt a film egyik producere is, tehát a biztonsági előírások betartását is neki kellett volna biztosítania. Mint ismert, a 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott, a másik lövést a film rendezője, a 48 éves Joel Souza kapta, aki az operatőr mögött ült. Őt a vállán érte a golyó. Már elhagyhatta a kórházat.

hirado.hu
Címkék:
  • Orbán Viktor Varsóban
    A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
  • A titkosszolgálatok támadása idegen érdek: ki a tégla?
    Földi László: Felettébb zavaró és végtelenül elszomorító, hogy a magyar polgári titkosszolgálat bármelyikében áruló tisztek létezhetnek. Ők ugyanis nem lehetnek pártkatonák, mint volt ilyen időszak a rendszerváltás előtt, hanem szakmájukat végző kiválasztottak, az országot az első vonalban védeni köteles szervezet tagjai.
  • A cselekvés lehetőségeit mutatja a Planet 2021
    A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.
MTI Hírfelhasználó