Szentkirályi Alexandra: Megérkezett az Ország Karácsonyfája
2021. november 22. 13:50

Ma reggel megérkezett Veszprém megyéből az Ország Karácsonyfája – tette közzé hivatalos közösségi oldalán a kormányszóvivő. Hagyomány, hogy minden évben más-más településről érkezik az Ország Karácsonyfája a Kossuth térre. Az idei, körülbelül 15 méter magas ezüstfenyőt a Veszprém melletti Nemesvámosról ajánlották fel.

A fát a katasztrófavédelem szakemberei a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével helyezték el a Kossuth Lajos téren – számolt be róla Szentkirályi Alexandra. Érdekesség, hogy a Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa elhelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozók révén erős szélben is képes biztosan tartani.

A teljes díszkivilágítása advent első vasárnapján, november 28-tól lesz megcsodálható! A szokásoknak megfelelően a fa mellé kerül a betlehemi jászol, mely december 24-én egészül ki a Kisjézussal – zárta sorait a kormányszóvivő.

MTI
Címkék:
  • A tram-train reneszánsza Európában
    Egyre népszerűbb Európában a tram-train rendszere, ennek jele, hogy hat német és osztrák város összesen több mint félezer szerelvényt rendelt a Stadlertől. Ugyanilyen járművek közlekednek Szeged és Hódmezővásárhely között is, számuk, ha majd mindegyiket forgalomba helyezik, eléri az egy tucatot.
  • A magyarok többsége a Fidesz győzelmét várja
    A megkérdezettek 68 százaléka kormánypárti győzelemre számít, még az ellenzéki szimpatizánsoknak is csak kevesebb, mint a fele bízik a kormányváltásban - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából
  • Nem tud titkot tartani a dán titkosszolgálat?
    A politikus az elmúlt években több olyan interjút adott, amiben lényegében megerősítette az együttműködést az egyik legnagyobb amerikai hírszerző ügynökséggel, sőt azt is „kikotyogta”, hogy az alku még Bill Clinton elnöksége idején jött létre.
MTI Hírfelhasználó