Zöldülj, Falum! elnevezésű programot indítottak Keviben
2021. november 24. 10:56

A délvidéki kevi Tömörkény István Általános Iskola kis elsős tanulói diófacsemetéket ültettek ma délelőtt a buránysori Segítő Mária kegyhely mögötti parkban. A Zöldülj, Falum! elnevezésű faültetési akciót idén első alkalommal szervezte meg a kevi Móra István Művelődési Egyesület.

Zöldülj, Falum! elnevezésű programot indítottak Keviben - A cikkhez tartozó kép

Kép: Rúzsa Mária

Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke a hagyományteremtő akcióval kapcsolatban elmondta, hogy hét elsős kisdiák ültette el a saját fáját. Az iskolában sokat tanulnak arról, hogy mennyire fontos szerepe van az erdőknek a levegő megtisztításában, az élővilág sokszínűségének megőrzésében.

A gyerekek a későbbiekben kijárnak majd gondozni, locsolni az elültetett növényeket. Egy diófa húsz-harminc év múlva teljesedik ki igazán, és reményeik szerint ezek a gyerekek, akik elültették a fákat, ők is akkor fogják az életüket kiteljesíteni és alkotni a közösség számára.

Ez a kis faültetési program szimbolikus üzenet a fiatalok számára, a kisközösségek megmaradásáért, hogy helyben eresszenek gyökeret. A Móra István Művelődési Egyesület tagjai a művelődésen kívül a közösség összetartását és ápolását is fontos céljuknak tartják – emelte ki Perpauer Attila.

Rúzsa Mária

vajma.info
Címkék:
MTI Hírfelhasználó