Közös advent és Misztrál-koncert Beregszászban
2021. november 24. 11:37

November 28-án, advent első vasárnapján közös gyertyagyújtásra és Misztrál-koncertre kerül sor.

Misztrál - 2016

A Balassi-érmes együttes – misztral.hu

Hagyománnyá vált, hogy Beregszász elöljárói, történelmi egyházai és civil szervezetei Közös advent címszó alatt valósítják meg a várakozás időszakában rendezett programjaikat. A város lakói és vendégei advent minden vasárnapján kulturális rendezvényen vehetnek részt, melyek fő motívuma a közös gyertyagyújtás lesz.

Az első gyertyagyújtási ünnepség november 28-án a Pro Cultura Subcarpathica (PCS) civil szervezet és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola szervezésében valósul meg közép-európai idő szerint 16.00 órától.

Ezt követően a Balassi-érmes Misztrál együttes ad koncertet a Rákóczi-főiskola átriumában.

A koncert apropója a Pro Cultura Subcarpathica 10. születésnapja.

Kezdés: 17.00, a belépés ingyenes, maszkviselés és védettségi igazolvány felmutatása kötelező.

A részvételi szándékot  a szervezopcs@gmail.com e-mail-címen jelezheti az érdeklődő. 

karpatinfo.net
Címkék:
  • A tram-train reneszánsza Európában
    Egyre népszerűbb Európában a tram-train rendszere, ennek jele, hogy hat német és osztrák város összesen több mint félezer szerelvényt rendelt a Stadlertől. Ugyanilyen járművek közlekednek Szeged és Hódmezővásárhely között is, számuk, ha majd mindegyiket forgalomba helyezik, eléri az egy tucatot.
  • A magyarok többsége a Fidesz győzelmét várja
    A megkérdezettek 68 százaléka kormánypárti győzelemre számít, még az ellenzéki szimpatizánsoknak is csak kevesebb, mint a fele bízik a kormányváltásban - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából
  • Nem tud titkot tartani a dán titkosszolgálat?
    A politikus az elmúlt években több olyan interjút adott, amiben lényegében megerősítette az együttműködést az egyik legnagyobb amerikai hírszerző ügynökséggel, sőt azt is „kikotyogta”, hogy az alku még Bill Clinton elnöksége idején jött létre.
MTI Hírfelhasználó