Európa-liga - A Betis otthonában is vereséget szenvedett a Ferencváros
2021. november 25. 21:39

Ötödik csoportmérkőzésén is vereséget szenvedett a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-ligában: a zöld-fehérek csütörtökön a Real Betis otthonában kaptak ki 2-0-ra.

A spanyol együttes - amely így biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban - az első és a második félidő elején egy-egy gyors gólt szerezve döntötte el az összecsapást.

Az már az előző fordulóban biztossá vált, hogy a Ferencváros csoportnegyedikként fejezi be a sorozatot, és búcsúzik az európai kupaküzdelmektől, december 9-én a már biztos első Bayer Leverkusen ellen hazai pályán zár.

Európa-liga, G csoport, 5. forduló:
Real Betis (spanyol)-Ferencváros 2-0 (1-0)

Sevilla, 30 132 néző, v.: Ruddy Buquet (francia)
gólszerzők: Tello (5.), Canales (52.)
sárga lap: Botka (42.), Vécsei (49.), Laidouni (79.)

Real Betis: Claudio Bravo (Rui Silva, 72.) - Bellerín, Bartra, Édgar, Miranda - Guido Rodríguez, Canales - Joaquín (Diego Lainez, 72.), Roberto González (Guardado, 67.), Tello - Borja Iglesias

Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 79.), Blazic, Kovacevic, S. Mmaee, Cabraja - Vécsei (Laidouni, 71.), Loncar - Zachariassen, Nguen - R. Mmaee (Mak, 71.)

I. félidő:

5. perc: Bellerín kapott remek ütemű kiugratást a 16-os jobb szélén, tökéletesen adott középre, Tello pedig hat méterről az üres kapuba passzolt (1-0).

II. félidő:

52. perc: Canales nem támadták meg a ferencvárosi védők, a középpályás pedig 22 méterről gyönyörűen tekert a jobb felsőbe (2-0).

Nem sokat várt a Betis, rögtön nekiesett a magyar bajnoknak és már az ötödik percben vezetést szerzett. A magyar együttes a mezőnyben ugyan nem játszott alárendelt szerepet, a helyzeteket viszont a hazaiak alakították ki, de vagy Dibusznak, vagy éppen a szerencsének köszönhetően nem tudták növelni előnyüket.

A fordulást követően újabb gyors góllal tette megnyugtatóbbá vezetését a Betis - Canales csodálatosan tekert a hálóba -, és rendkívül magabiztosan futballozott. A Ferencváros ugyan becsülettel küzdött, a rivális kapujára azonban veszélytelen volt, így a hazaiak magabiztosan tartották otthon a három pontot.

Továbbjutott a Leverkusen és a Betis az FTC csoportjából

A Ferencvárossal azonos csoportban szereplő Leverkusen 2-1-es hátrányból fordítva 3-2-re nyert otthon a Celtic ellen a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában, ezzel a záróforduló eredményétől függetlenül bebiztosította elsőségét, míg a magyar bajnokot legyőző Betis másodikként megy a legjobb 32 közé.

    Európa-liga, G csoport, 5. forduló:

Bayer Leverkusen (német)-Celtic Glasgow (skót) 3-2 (1-1)

    korábban:

Real Betis (spanyol)-FERENCVÁROS 2-0 (1-0)

    A csoport állása:

1. Bayer Leverkusen 5 4 1 - 14- 4 13 pont - továbbjutott

2. Real Betis 5 3 1 1 10- 9 10 - továbbjutott

3. Celtic Glasgow 5 2 - 3 10-13 6 - Konferencia-liga

4. FERENCVÁROS 5 - - 5 4-12 0

A csoport első helyezettje nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az EL-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

    Korábbi eredmények:

    1. forduló:

Real Betis-Celtic Glasgow 4-3 (2-2)

Bayer Leverkusen-FERENCVÁROS 2-1 (1-1)

    2. forduló:

Celtic Glasgow-Bayer Leverkusen 0-4 (0-2)

FERENCVÁROS-Real Betis 1-3 (1-1)

    3. forduló:

Real Betis-Bayer Leverkusen 1-1 (0-0)

Celtic Glasgow-FERENCVÁROS 2-0 (0-0)

    4. forduló:

Bayer Leverkusen (német)-Real Betis (spanyol) 4-0 (1-0)

Ferencváros-Celtic Glasgow (skót) 2-3 (1-2)

    A csoport további programja:

    6. (utolsó) forduló, december 9.:

FERENCVÁROS-Bayer Leverkusen 21.00

Celtic Glasgow-Real Betis 21.00

MTI
Címkék:
  • Globális cselekvés nemzetállami tettekkel
    Az az évtizedek óta ismert mondás, hogy gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, már kevés - húzta alá Áder János. Jelenleg az elnök szerint helyesen így hangzik: cselekedj globálisan, cselekedj lokálisan.
  • Hazánk megvédi a gyerekeket a genderterrortól
    Szánthó Miklós: Nyíltsisakos támadójátékkal: kíméletlenül le kell rántani a leplet a csirkefogó-vigyorú jóemberkedésről. A liberális felfogás már jó ideje elszakadt az egyén valódi tiszteletétől, mely a jogok és kötelességek egyensúlyát jelenti. Az egyedüli cél ma az, hogy bármilyen emberi vágyat, késztetést emberi joggá transzformáljanak, függetlenül annak erkölcsi tartalmától és közösségre – ideértve a gyermekeket is természetesen – gyakorolt hatásától.
  • Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között
    Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.
MTI Hírfelhasználó