Gyengült csütörtökön a forint
2021. december 2. 18:53

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon. Kora reggeli jegyzéséhez képest az euróval és a dollárral szemben 0,3 százalékot, a svájci frankkal szemben 0,4 százalékot veszített.

A dollár jegyzése 320,59 forintról ment fel 321,64 forintra, a svájci franké pedig 348,17 forintról emelkedett 349,70 forintra.
   
A héten a jegybank monetáris intézkedései erősítették a forintot. Kedden a kamatfolyosót szélesítette ki az MNB a szigorítások mozgásterének a növelése érdekében, szerdán pedig a jegybank elnöke az eszközvásárlások befejezését és a növekedési kötvényprogram felülvizsgálatát jelentette be parlamenti meghallgatásán. Csütörtökön az egyhetes betéti kamatot emelte meg 20 bázisponttal a jegybank. A forint ezt a lépést is erősödéssel nyugtázta, az euróval szemben 0,6 százalékossal, de később az ellenkező irányba korrigált és a nap végére már gyengült.
   
Csütörtök esti árfolyamán a forint másfél százalékkal áll erősebben a hétfői kezdésnél az euróval és a dollárral szemben, valamint egy százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.
   
A november eleji árfolyamához képest mindhárom devizával szemben gyengébben áll a forint: 1,1 százalékkal az euróval, 3,3 százalékkal a dollárral és 2,3 százalékkal a svájci frankkal szemben.

MTI
Címkék: