Brüsszel átvenné az embercsempészek szerepét: pénzelne, sőt oktatna is
2021. december 3. 12:59

A brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv szerint a migrációt meg kell szervezni és a bevándorlást finanszírozni kell - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közösségi oldalán közzétett videóüzeneteiben a Brüsszel által elfogadott, 2021-2027-es időszakra vonatkozó bevándorlási akcióterv harmadik és negyedik pontját értékelve.

Menczer Tamás csütörtöki bejegyzésében kiemelte: az akcióterv harmadik pontja arról szól, hogy a migrációt meg kell szervezni. Már a kibocsátó országokban integrációs tanfolyamokat kell létrehozni, elindítani - tette hozzá.
   
Az szerepel a tervben, hogy az integráció még az EU-ba való megérkezés előtt megkezdődhet, a tagállamoknak ezért lehetőség szerint létre kell hozniuk és ki kell terjeszteniük az indulás előtti integrációs intézkedéseket - ismertette.
   
Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány a bevándorlás megszervezését elutasítja, mert a bevándorlást nem megszervezni kell, hanem megállítani.
   
Pénteki bejegyzésben Menczer Tamás úgy folytatta: az akcióterv negyedik pontja arról szól, hogy a bevándorlást finanszírozni kell.
   
A tervben szerepel az uniós finanszírozás teljes mértékű felhasználása különös tekintettel az Európai Szociális Alap Pluszra, a Menekültügyi és Migrációs Alapra és az Európai Regionális Fejlesztési Alapra - jelentette ki.
   
A magyar kormány álláspontja ezzel szemben az, hogy nem a migrációt kell finanszírozni, hanem a bevándorlás megállítását - emelte ki az államtitkár.
   
Menczer Tamás a brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv lényegét hét pontban foglalja össze.
   
A héten szintén közösségi oldalán ismertette az akcióterv első két pontját. Az első szerint az integrációval és befogadással kapcsolatos munkát közös elvek és értékek támasztják alá, amelyeknek irányítaniuk kell a tagállamok munkáját, a második pont pedig azt mondja ki, hogy a politikákat a sokszínű, nyitott társadalom igényeihez kell igazítani.

MTI
Címkék: