A nap nagy részében fátyolfelhős-napos időre számíthatunk
2021. december 3. 17:13

Várható időjárás szombat éjfélig: egyre inkább kiderül az ég, de emellett közepesen felhős tájak is előfordulnak. Legtovább a keleti, délkeleti határ közelében maradhat felhős az ég, amelyből jelentéktelen zápor, hózápor előfordulhat. Péntek estére az ország legnagyobb részén kiderül az ég, majd az éjszaka második felében északnyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. Helyenként kialakulhat köd, zúzmarás köd, amelyek szombat délelőtt megszűnnek.

Szombaton a nap nagy részében fátyolfelhős-napos időre számíthatunk, az északi megyékben lehetnek felhősebb tájak is. Határozott felhőzet növekedésre délutántól készülhetünk. Estére már mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, akkortól északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A nagy területen elénk, néhol erős északi, északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A legtöbb helyen péntek este és szombaton is mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton hajnaltájt feltámad az immár déli szél, amely szombaton tovább erősödik.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul, azonban a fagyzugokban ettől hidegebb is lehet.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között várható, a déli megyékben a magasabb értékekkel.

MTI
Címkék:
  • Létező és leküzdhetetlen a kettős mérce az EU-ban
    Létező és jelenleg sajnos leküzdhetetlen jelenségnek nevezte a kettős mércét az Európai Unióban (EU) Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő hétfőn egy budapesti rendezvényen.
  • Kenya kész budapesti diplomáciai képviseletet nyitni
    Kenya erősíteni kívánja közép-európai jelenlétét, ezért készen áll arra, hogy minél hamarabb diplomáciai képviseletet nyisson Budapesten - hangzott el hétfőn Nairobiban, amikor Uhuru Kenyatta köztársasági elnök Áder Jánossal tárgyalt. A államfő többnapos látogatásra érkezett Kenyába, a kelet-afrikai ország függetlenné válása óta elsőkét a magyar köztársasági elnökök közül.
  • Újévi üdvözlet a német Abszurdisztánból
    Németország önkívületi állapotban van: németként évek óta úgy érzem már, hogy infantilis emberek ültek a nyakamra.
MTI Hírfelhasználó