A nap nagy részében fátyolfelhős-napos időre számíthatunk
2021. december 3. 17:13

Várható időjárás szombat éjfélig: egyre inkább kiderül az ég, de emellett közepesen felhős tájak is előfordulnak. Legtovább a keleti, délkeleti határ közelében maradhat felhős az ég, amelyből jelentéktelen zápor, hózápor előfordulhat. Péntek estére az ország legnagyobb részén kiderül az ég, majd az éjszaka második felében északnyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. Helyenként kialakulhat köd, zúzmarás köd, amelyek szombat délelőtt megszűnnek.

Szombaton a nap nagy részében fátyolfelhős-napos időre számíthatunk, az északi megyékben lehetnek felhősebb tájak is. Határozott felhőzet növekedésre délutántól készülhetünk. Estére már mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, akkortól északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A nagy területen elénk, néhol erős északi, északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A legtöbb helyen péntek este és szombaton is mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton hajnaltájt feltámad az immár déli szél, amely szombaton tovább erősödik.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul, azonban a fagyzugokban ettől hidegebb is lehet.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között várható, a déli megyékben a magasabb értékekkel.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó