Mézeskalácsból sütötték ki Mikóújfalu épületeit
2021. december 7. 23:51

Mézeskalácsból formázták meg lakótelepülésük épületeit a mikóújfalusiak. A mézeskalácsfalu a háromszéki község kultúrházában tekinthető meg karácsonyig. A makett elkészítését a az Ifjúsági Klub Újfaluért – IKÚ Egyesület kezdeményezte.

Mézeskalácsból sütötték ki Mikóújfalu épületeit

Kép: Demeter Ferenc

Az egyesület tagjai „kisütötték” a falu középületeit, és felhívást fogalmaztak meg, hogy a lakók készítsék el mézeskalácsból a saját házuk mását. A felkérésre a vártnál többen jelentkeztek, így a mézeskalácsfalu fele az ötletgazdák által készített középület, a másik fele a mikóújfalusiak mézeskalácsházai, de még az ifjúsági tömbház lakói is beszálltak a tervbe. A faluban ugyanakkor világító adventi kalendáriummal hangolódnak az ünnepre, minden délután kigyúl egy családi ház ablakában egy szám, szenteste végül a huszonnegyedik.

Vagány közösségi kezdeményezés, az önkormányzatnak csak támogatnia kell ezeket az ötleteket, most közösen sikerült Mikóújfalut újra feltenni a térképre. A találkozások, a közös programok révén kialakult egy meghitt hangulat – mondta lapunknak Demeter Ferenc polgármester.

A mézeskalácsfalu december 24-ig minden hétköznap 9 és 17 óra között megtekinthető a mikóújfalusi kultúrotthonban.

 Bíró Blanka

szekelyhon.ro
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A „harangzúgásos" magyar irodalomról a bor fővárosában
  A baloldali értlemiségiek által szerzett becstelen, immorális előnyök és kiváltságok – s velük a (Fekete Gyula szavával jellemezhető) „nemzetundoros" beidegződések – gyakran túlélték a rendszerváltozás fordulatát – fogalmaz Bertha Zoltán a Tokaji Írótáborra készülve.
 • Magyar arany- és ezüstérem 200 méter pillangón
  Milák Kristóf címét megvédve arany-, Márton Richárd pedig ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a római úszó Európa-bajnokság keddi napján.
 • Megerősítette az erdők fokozott védelmét az agrárminiszter
  Az energiaválság miatt hozott, fakitermelést könnyítő szabályok jövő március végéig érvényesek, természetvédelmi területen pedig továbbra is tilos az őshonos fák tarvágása - erősítette meg miniszteri utasításban a kormány eddigi álláspontját Nagy István, az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint.
MTI Hírfelhasználó