Mézeskalácsból sütötték ki Mikóújfalu épületeit
2021. december 7. 23:51

Mézeskalácsból formázták meg lakótelepülésük épületeit a mikóújfalusiak. A mézeskalácsfalu a háromszéki község kultúrházában tekinthető meg karácsonyig. A makett elkészítését a az Ifjúsági Klub Újfaluért – IKÚ Egyesület kezdeményezte.

Mézeskalácsból sütötték ki Mikóújfalu épületeit

Kép: Demeter Ferenc

Az egyesület tagjai „kisütötték” a falu középületeit, és felhívást fogalmaztak meg, hogy a lakók készítsék el mézeskalácsból a saját házuk mását. A felkérésre a vártnál többen jelentkeztek, így a mézeskalácsfalu fele az ötletgazdák által készített középület, a másik fele a mikóújfalusiak mézeskalácsházai, de még az ifjúsági tömbház lakói is beszálltak a tervbe. A faluban ugyanakkor világító adventi kalendáriummal hangolódnak az ünnepre, minden délután kigyúl egy családi ház ablakában egy szám, szenteste végül a huszonnegyedik.

Vagány közösségi kezdeményezés, az önkormányzatnak csak támogatnia kell ezeket az ötleteket, most közösen sikerült Mikóújfalut újra feltenni a térképre. A találkozások, a közös programok révén kialakult egy meghitt hangulat – mondta lapunknak Demeter Ferenc polgármester.

A mézeskalácsfalu december 24-ig minden hétköznap 9 és 17 óra között megtekinthető a mikóújfalusi kultúrotthonban.

 Bíró Blanka

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Létező és leküzdhetetlen a kettős mérce az EU-ban
    Létező és jelenleg sajnos leküzdhetetlen jelenségnek nevezte a kettős mércét az Európai Unióban (EU) Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő hétfőn egy budapesti rendezvényen.
  • Kenya kész budapesti diplomáciai képviseletet nyitni
    Kenya erősíteni kívánja közép-európai jelenlétét, ezért készen áll arra, hogy minél hamarabb diplomáciai képviseletet nyisson Budapesten - hangzott el hétfőn Nairobiban, amikor Uhuru Kenyatta köztársasági elnök Áder Jánossal tárgyalt. A államfő többnapos látogatásra érkezett Kenyába, a kelet-afrikai ország függetlenné válása óta elsőkét a magyar köztársasági elnökök közül.
  • Újévi üdvözlet a német Abszurdisztánból
    Németország önkívületi állapotban van: németként évek óta úgy érzem már, hogy infantilis emberek ültek a nyakamra.
MTI Hírfelhasználó