Esélyesek klubja: pályázókat segítő programot indít a Támogatáskezelő
2021. december 10. 09:24

A hazai és uniós pályázatok kiterjedt rendszerét kezelő Emberi Erőforrás Támogatáskezelő fontos küldetése, hogy már a pályázat benyújtása előtt a lehető legtöbb információval ellássa a pályázókat, ezért programot indított Esélyesek klubja címmel. A kéthavonta jelentkező művészeti estek célja, hogy a közönség megismerje a szervezet által nyújtott lehetőséget, a sikerrel pályázók tapasztalatait, mindenki közelebb kerüljön a pályázati lehetőségekhez, s tegye mindezt egy kötetlen, szórakoztató, művészeti élményekben gazdag program keretében.

Esélyesek klubja – emet.hu

A kerekasztal-beszélgetéseken minden alkalommal Monszpart Zsolttal, a Támogatáskezelő főigazgatójával és meghívott vendégeivel zajlik izgalmas véleménycsere. Az estek háziasszonya Kubinyi Júlia népdalénekes, a Támogatáskezelő kulturális nagykövete. Az ismert vendégek mellett korábbi sikeres pályázók szólalnak meg. A beszélgetéseket zene, tánc, szavalat színesíti, egy ponton bekapcsolódik a közönség is.

A pályázatokkal kapcsolatos kérdésekre válaszolnak a jelenlévő szakemberek.

A Támogatáskezelő székházában december 9-én megrendezett első klubest témája a cserkészetből hozott testvériség szellemében történő közösségformálás; vendégei az egykori cserkész, dr. Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese, Bedekovics Péter a Magyar Cserkészszövetség országos elnöke és Szives Márton ütőhangszeres művész, a Nemzeti Tehetség Program és a Nemzeti Kulturális Alap többszörös támogatottja.

Rétvári Bence

A Támogatáskezelő és a Magyar Cserkészszövetség konzorciumi partnersége által, 2018 és 2021 között „Lépj át a határaidon”! címmel közös projekt valósult meg az Európai Unió Szociális Alapja és a magyar kormány társfinanszírozásával. A konstrukció átfogó célja a Kárpát-medencében élő magyarság, a határon inneni és határainkon túlra szakadt nemzettársaink közötti kulturális- és hagyományőrző kapcsolatok erősítése volt, valamint szakmai hálózatok kiépítésével, jó gyakorlatok megosztásával a nemzeti összetartozás, a közös identitás erősítése.

Pályázók

Az első Esélyesek Klubja esten ezt az együttműködést érzékeltették, keresve a közös alkotás új formáit, bevonva a meghívott vendégeket.

Monszpart Zsolt főigazgató

A következő, várhatóan február elején sorra kerülő klubestről az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapjáról tájékozódhatnak az ötleteikhez forrásokat kereső közösségek.
 

gondola
Címkék:
  • Orbán: Az egész kontinenst háborús infláció sújtja
    Az egész kontinenst háborús infláció sújtja - jelentette ki Orbán Viktor a DK-s Kálmán Olga kérdésére válaszolva, részletezve, hogy melyik államban mekkora a pénzromlás.
  • Ezért bukta el az ellenzék a vasárnapi időközi választásokat
    Bár időközi választásokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a hétvégi eredmények figyelmezető jelek lehetnek a baloldal számára. Mráz Ágoston Sámuel szerint például azt támasztják alá, hogy a Fidesz nem esélytelen Budapesten, míg Nagy Attila Tibor úgy véli, ha minden így marad, számos ellenzéki polgármester és önkormányzati képviselő már most elkezdhet aggódni a követező önkormányzati választások kimenetele miatt.
  • A magyar vármegye hagyománya és jövője
    A királyi vármegye Szent István kora óta a magyar közigazgatás alapvető közigazgatási egysége volt.
MTI Hírfelhasználó