Australian Open - Fucsovics bízik a hazai figyelemben és szurkolásban
2022. január 13. 16:37

Fucsovics Márton bízik abban, hogy Magyarországról is sokan szurkolnak majd neki a teniszezők idei első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen.

A legelőkelőbben rangsorolt magyar játékos a csütörtöki sorsolás után a hazai szövetség honlapjának azt mondta, még nem tudja, hétfőn vagy kedden lép-e pályára Dusan Lajovic ellen, de addig napi két-három órányi tenisszel, továbbá kondiedzésekkel készül a bemutatkozásra.
   
"Nem könnyű az első fordulóban egy ilyen mérkőzés, de megszokhattuk már, hogy Grand Slameken nincsenek könnyű meccsek. Igyekszem a legjobb formába kerülni, szerencsére itt van mindenki, így sok jó edzőpartnert lehet találni, keményebben lehet készülni. Remélem, jó meccset tudok majd játszani és megint sikerül legyőznöm Lajovicot, valamint abban is bízom, hogy otthonról is sokan szurkolnak majd nekem" - nyilatkozott Fucsovics, aki tavaly két alkalommal is nyerni tudott szerb riválisa ellen.
   
Az Australian Open főtáblás küzdelmei hétfőn kezdődnek. A nőknél Bondár Anna a 22. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával, Udvardy Panna pedig a 24. helyen rangsorolt, kétszeres melbourne-i bajnok fehérorosz Viktorija Azarenkával csap össze a nyitófordulóban.
 

MTI
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó