Húsz migránst szállított a román embercsempész
2022. január 13. 19:42

Három év 10 hónap börtönbüntetésre ítélt első fokon a Szolnoki Járásbíróság egy román embercsempészt, aki tavaly januárban 20 szír migránst próbált teherautójában átjuttatni a magyar-osztrák határon. Az ítélet nem jogerős.

A Szolnoki Törvényszék az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a bíróság szerdai ítéletében a börtönbüntetés mellett 7 év 8 hónapra kiutasította Magyarország területéről a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű román férfit.
   
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 2021. január 29-én Szolnok külterületén, a 4-es főúton tartóztatták fel a teherautót vezető férfit, aki járművében migránsokat bújtatott. A sofőr megpróbált elfutni, de elfogták, őrizetbe vették, és a Szolnoki Járásbíróság még aznap elrendelte letartóztatását. A román férfi jelenleg is letartóztatásban van - ismertették.
   
Az ügyben 2021 szeptemberében emeltek vádat.
   
Közölték: a szerdai előkészítő ülésen a vádlott a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Nyilatkozatait a bíróság elfogadta.
   
Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség három munkanapot tartott fenn annak eldöntésére, hogy kíván-e fellebbezni, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik - olvasható a közleményben.

MTI
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó