Török hírszerző hajó: TCG Ufuk
2022. január 14. 23:02

Szolgálatba állította Törökország pénteken Isztambulban az első, nagyrészt saját gyártású hírszerző hajóját, a TCG Ufukot - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Test Ve E%C4%9Fitim Gemisi 1920x675px

A TCG Ufuk – stm.com.tr

A beszámoló szerint a vízijármű még zord időjárási körülmények között is 45 napig megszakítás nélkül üzemképes marad.
   
A hajó csaknem 100 méter hosszú, 14 méter széles, a működtetéséről 110 fős személyzet gondoskodik, a fedélzetén pedig akár 10 tonnás helikopter is képes leszállni.
   
Recep Tayyip Erdogan török elnök a szolgálatba állítási ünnepségen tartott beszédében hangsúlyozta, hogy országa azon tíz ország közé tartozik a világon, amely saját erőből képes tervezni, építeni és fenntartani hadihajót.
   
Törökország nemzeti hadihajó-projektje, a MILGEM keretében korábban négy korvett állt szolgálatba. A következő hajó egy fregatt lesz, az első saját gyártású, amely várhatóan 2023-ban készül el.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó