Az északkeleti megyékben tartósan borult, ködös maradhat az idő
2022. január 16. 10:19

Vasárnapra erősödik a ködhajlam, majd a hétfőre érkező szél kitisztítja a levegőt. Jelentős csapadék nincs a láthatáron.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig: napközben a legtöbb helyen javulnak a látási viszonyok, ugyanakkor legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben tartósan borult, ködös maradhat az idő, másutt fátyolfelhők szűrik a napsütést, csak estefelé érkeznek vastagabb felhők észak felől. A tartósan borult, ködös területeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, majd estétől az Észak-Dunántúlon egyre többfelé megélénkül, sőt meg is erősödik az északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán fagypont körül valószínű. Késő este általában -5 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

met.hu
Címkék:
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó